Васко Петров с новата програма SymphoNY Way в зала България


Васко Петров с новата програма SymphoNY Way в зала България

3371

Васил Петров ще представи новата си концертна програма SymphoNY Way в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 7 октомври.

Певецът ще бъде съпроводен от Врачанската филхармония, копродукция със Софийската филхармония. Диригент е Христо Павлов. На сцената ще се качат още джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост солист е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

В репертоара са интерпретации на "Michelle", "Yesterday" и "Something" на Битълс, "Smile" на Чарли Чаплин, "My Way", "Caravan" на Дюк Елингтън, "Love Story" на Нино Рота, евъргрийни  Франк Синатра, Гершуин, Антонио Карлос Жубим, Коул Портър и други световни хитове. В програмата присъстват и класическите произведения, сред които "Сантиментален валс" на Чайковски и "Цигански напеви" от Сарасате в изпълнение на Зорница Иларионова.

Проектът получи награда за музикално събитие на годината "Вечната музика" по БНТ в категория "Джаз" за юли 2020 година.

Концертът ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерството на здравеопазването.

Билети - на касата в зала "България" и чрез мрежата на "Ивентим".

.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички