Първи сингъл и клип от новия албум на Блуба Лу Безкрай


Първи сингъл и клип от новия албум на Блуба Лу Безкрай

3676

"Koyaanisqatsi Bells" е първият сингъл от деветия студиен албум на Блуба Лу "Безкрай", чиято официална премиера предстои до края на месеца.

Както MySound.bg отдавна съобщи, пандемията ускори появата на новите парчета на Константин Кацарски и Димитър Паскалев.

Qoyaanisquatsi е индийска дума, която означава "живот извън баланса", и се свързва с едноименния филм на Годрфид Реджо от 1975 година, показващ апокалиптична визия на сблъсъка между два различни свята - градският живот на технологиите с природата на майката Земя.

Можем ли да забавим дишането, стъпките, ускорението... и да обиколим Земята пеш? Един монах обикаля планетата, за да възстанови баланса, за да постигне просветление. Срещата ни с него е сблъсък с други измерения на времето и скоростта.

Музиката на "Koyaanisqatsi Bells" умишлено препраща към цикличните синтезаторни и вокални композиции на Филип Глас от седемдесетте. Епичният сблъсък на съвремието е интерпретиран в триделната форма, преминаваща от съзерцателна и леко дисонантна мелодия в драматична симфония от ударни, вокали и сикуенсерни синтезатори. Финалът е завръщане към началото, възстановяване на ритъма и дишането, и готовност да посрещнем Безкрая...

Виж "Koyaanisqatsi Bells" ТУК.

Оператор - Ангел Янакиев.

Bluba Lu във Фейсбук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички