Един джаз ден за деца и възрастни с вход свободен и нова дата


Един джаз ден за деца и възрастни с вход свободен и нова дата

3536

Колоритният джаз фестивал "Един джаз ден", обединяващ малки и големи артист-изпълнители и утвърдени родни джаз музиканти, ще се състои на сцена "В парка" (НДК, над кино "Люмиер") от 11.00 ч. на 28 ноември.

Събитието бе отложено за неопределено време поради усложнената епидемиологична обстановка.

За радост на всички жители и гости на столицата, входът за събитието ще е свободен, благодарение на Министерство на културата на Република България, което застана зад проекта с финансовата си подкрепа и направи фестивала още по-достъпен за меломаните.

В уникалната по рода си инициатива ще се включат едни от най-популярните ни джаз изпълнители - музикантите от Брас асоциация, суингърите от Lindy Hop Bulgaria, джаз вокалистката Весела Морова (на снимката), екзотичната изпълнителка на африкански танци Мария Коса, перкусионистите Ямбадон и други, които ще застанат рамо до рамо с музикалните таланти от училището за певци DStars. Заедно те ще покажат, че джазът освен многопластов и сериозен, е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти. Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 души - любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости -  обичаните джазмени от Брас асоциация.

Една от отличителните черти на "Един джаз ден" е, че обединява концертния формат с интерактивен модул - идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се - забавлявайки се, пеейки и танцувайки.

"Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци DStars, e широк кръг от хора да се запознаят отблизо с огромния творчески потенциал, който носят талантливите ни курсисти на възраст от 7 до 44 години", споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа. "Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата", допълни още тя.

Училището за певци D Stars е създадено през 2005 г. от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит. Сред основните им цели е да обогатяват музикалния мироглед и познания на своите ученици, запознавайки ги с различни жанрове и стилове.

Събитието във Фейсбук - тук:

https://www.facebook.com/events/800364747390521

Програма:

11:30 - 13:00 – концерт - Български джаз

13:00 - 14:00 – уъркшоп - Африкански ритми и танци с Мария Коса и Yambadon

14:00 - 15:00 – концерт - Латино джаз

15:00 - 16:00 – уъркшоп - Скат пеене с Весела Морова

16:00 - 17:00 – уъркшоп - Суинг танци с Lindy Нop Bulgaria

17:30 - 19:00 – концерт - Суинг и джипси джаз

19:00 - 20:00 – пауза

20:00 - 21:30 – заключителен концерт

"Един джаз ден" се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България.

DStars във Фейсбук - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички