Виж кой спечели книгата От любов от Веселин Маринов


Виж кой спечели книгата От любов от Веселин Маринов

3293

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи "От любов" от Веселин Маринов (корицата на снимката). Един от вас получи уникалния шанс да се сдобие с интригуващата книга. Името на късметлията беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича преподавателката по солфеж на Веселин Маринов в Естрадния отдел на Музикалната академия?

Вярното е: Лили Ненкова.

Честито на Бисерка Михайлова!

"От любов" от Веселин Маринов е първата автобиография на едно от най-разпознаваемите лица на родната музикална сцена.

В нея талантливият певец разказва за мечтите си и за дългия път към тяхното сбъдване: от безгрижното детство във великотърновското градче Полски Тръмбеш, където се ражда любовта му към поезията и рок музиката, през казармата, където вече пее песните на любимите си световни банди и се вслушва в приятелски съвет да кандидатства в Консерваторията, през студентските години и поканата да стане част от група Импулс, решението да поеме по собствен път, включително в Германия, завръщането и дългогодишното му партньорство с Тончо Русев и Евтим Евтимов, които написват за него емблематични песни, та чак до днес, когато името му се е превърнало в нарицателно.

"От любов" (под редакторството на Виолета Цветкова) е дълбоко лична и искрена книга, която не само проследява пътя на едно момче от малкия град до голямата сцена, но и създава ярък портрет на българския музикален живот.

А ето и споделеното от певеца на народа:

"Добър вечер, мили хора!"

Обикновено това е моето обръщение към вас в началото на всеки концерт почти всяка вечер в някой град на България вече толкова много години…

Когато изживях отново живота си чрез редовете, оставени в тази книга и знаейки, че това са последните думи от нея, за миг почувствах, че те са като последните думи от мой концерт.

Ако решите да я разлистите и тя стане част от библиотеката ви, се надявам с всички изстрадани и преживени страници в нея да докосна с нещо и вашия живот.

Нарекох тази книга "От любов", защото докато самият аз препрочитах написаното, осъзнах, че това е основното чувство, което ме е водило по моя път и когато стигнах самия ѝ край, просто разбрах, че всичко дотук си е струвало!"

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички