Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Дълбоката река на страстната женска сила, или Манал Ел Фейтури


Дълбоката река на страстната женска сила, или Манал Ел Фейтури

3117

Искрящи очи, зашеметяваща усмивка, кадифен глас, неспокойни къдрици  и страстна  сила - това е Манал Ел Фейтури - английската актриса, пристигнала у нас за кратко през 2012 г. за да снима главна женска роля във филм, но тотално заменила Лондон със София година по-късно.

Умението на Манал да смесва поп и рап с професионални танци пренасят екзотичната изпълнителка до авторско шоу в контекста на най-известните продукции от театрите на West End. В този стил, сега на ход е новата ѝ авторска песен, наречена "Glorious" - парче в хипнотизиращ ритъм и с предизвикателен текст.

"Първата версия на песента бе разработена от британски продуцент, който направи базовата структура в трап вариант - разказва Манал - Харесам този стил, но имайки предишен опит в музикален театър, предпочитам музиката да има различни нива и да бъде по-динамична. Затова се обадих на моя приятел Васко (DexterOnDaBeat) и само няколко часа по-късно той ми изпрати песента... Васко ме познава много добре и беше преработил проекта така, че той стана отражение на моя стил. Влюбих се в аранжимента".

Манал изпълнява парчето като минимюзикъл и създава бурно забавление в няколко минути. И, ако е вярно, че в днешно време музиката се слуша с очите, то със сигурност трудно бихме ги откъснали от видеото на:

"Glorious"

"Видеото продуцирах сама. Събрах екип от хора, с които, освен че съм работила по други проекти, считам за свои приятели. С такъв екип, заснемането беше суперзабавно - споделя Манал - Nichole Thea, моя много близка приятелка, дойде от Лондон и ми помогна с хореографията, XO Boutique се заеха със стилистиката, а Валери Милев и екипът му заснеха и направиха самото видео. Чувствам се изключителна късметлийка, че имах възможност да направя дебютната си песен с този невероятен екип професионалисти".

"Glorious" може да видите в канала на Facing The Sun, но, ако сте любопитни за интересни моменти "зад кадър", мястото е тук: Behindthescenes

Повече за Манал

"От няколко години живея в България и мисля, че трябва да бъдат показвани по-истински жени -  разказва английската чаровница по повод визуалните решения в клипа - Няма нищо лошо в това да подчертаваш женствеността си - винаги е било на мода. Но освен това е важно на младите жени да бъде даден по-натурален модел на подражание". Актрисата със завладяваща външност и глас е родена в Лондон, където живее със семейството си, преди да потърси щастието в страната ни. Майка ѝ е англичанка, но израства в окупиран Пакистан. Баща ѝ е либиец, който работи като дипломат. Манал израства в голямо семейство - с три сестри и един брат, а като съвсем млада, започва да работи с деца със специални нужди. "Социалната работа сама ме избра. Подготвях първото си шоу, което беше с благотворителна цел. После ми обясниха, че трябва да ме обучат за работата с децата." Така Манал става част от екип, в който има и много българи.

След социалната работа Манал започва да се занимава с кино и театър. Когато решава да смени професията си, се записва в престижната академия за сценични изкуства London School Оf Musical Theatre. Тя танцува, но и играе на сцената в West End – кварталът в Лондон, където се намира голяма част от културните средища на града. Участва с малки роли в британски ситкоми, а първата ѝ главна женска роля в игрален филм е в "Код: червено", който се снима в България.
 
"За мен страната ви е много специална. Още преди да дойда за филма, работех в екип с българи. И сега трима от моите най-добри приятели в Лондон са българи - обяснява Манал и добавя - От известно време уча и езика ви. Българският е много поетичен, защото една дума има толкова различни значения".
 
Но, докато певицата овладява трудния ни за чужденци език, определено се справя идеално с междупланетния език на музиката.

Manal El-FeituryFB

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички