Необикновената биография на Джон Ленън. Кой го уби?


Необикновената биография на Джон Ленън. Кой го уби?

2588

Биографичната книга на Лесли-Ан Джоунс "Кой уби Джон Ленън?" (корицата на снимката) вече е на българския литературен пазар в меломанския каталог на издателство "Колибри".

Подзаглавието на 400-страничната творба, преведена от Мирела Стефанова, е "Животът, любовите и смъртта на най-великата рокзвезда". Това не е обикновена биография. Авторката споделя, че не желае да напише биография, която следва фактологията, а да разгадае легендата. Тя се заравя в творчеството и в живота му, за да намери отговорите. Книгата се чете като роман... Говори се за многото лица на музиканта.

"Кой уби Джон Ленън?" е много емоционално произведение, което провокира да се върнем към безсмъртните албуми на Битълс и на Джон Ленън. Книгата излезе по повод няколко годишнини - тази от рождението, тази от убийството на Ленън и годишнина от разпадането на Фаб Фоур.

Късно вечерта на 8 декември 1980 година, когато се разчува новината, че в Ню Йорк хладнокръвно са застреляли най-обичаната рок звезда на света, планетата спира да се върти за милиони хора. В своето увлекателно изследване популярният музикален биограф и журналист Лесли-Ан Джоунс разкрива загадката, за да представи по неповторим начин пълен портрет на мъжа, неговия живот, връзки, ненавременната му смърт и вечното му музикално наследство.

Разгръщайки историческите пластове, Джоунс проследява възходите и паденията в  професионалния и в личния живот, които принуждават Ленън да се премести в Ню Йорк, където в онази съдбовна зимна нощ е застрелян на улицата пред дома си. Но кой или какво всъщност го уби? И кога умря "истинският" Джон Ленън?

Четири десетилетия след неговата трагична смърт, с помощта на лични проучвания, невиждани досега снимки и ексклузивни интервюта с онези, които са познавали Ленън най-добре, авторовото търсене на отговори предлага завладяващ, 360-градусов обзор на една от нашите най-знакови музикални легенди. Джоунс черпи информация от изумително богат архив, натрупан от проведените през годините интервюта с хора, свързани с Ленън, включително първата му съпруга Синтия, първородния му син Джулиън, колегата му от Битълс сър Пол Маккартни, бившата приятелка на Джон Мей Панг и Анди Пийбълс, последният британски радиоводещ, който го интервюира няколко дни преди да бъде убит. За Битълс и Джон Ленън са написани безброй книги, но никога досега не е имало точно такава.

Лесли-Ан Джоунс тръгва към "Флийт Стрийт" по стъпките на покойния си баща Кен Джоунс, известен спортен журналист. Изкарва там повече от двайсет и пет години, работейки като журналист и колумнист в повечето водещи вестници във Великобритания. Автор на популярните в цял свят "Герой: Дейвид Боуи" и бестселъра на "Съндей Таймс" "Бохемска рапсодия".

Майка е на три деца и живее в Лондон.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички