Отборът на мечтите в Не се предавам на Expose


Отборът на мечтите в Не се предавам на Expose

3297

Фантастичната грация Невяна Владинова, непримиримите момчета на Деян Топалски, Марин Романов - клоунът, който знае 6 езика, но използва международния на смеха, скандалната красота на драг куин Соларис, детайлното майсторството на режисьора Станислав Христов, перфектният музикант и композитор Щерион Пилидов, визуалните магьосници Цецо Андреев и Момчил Спасов, повелителят на звука Магомед Алиев- Мага, подкрепата на спортен център "Пулев" и целевата помощ от национален фонд "Култура" - целият този екип е вдъхновен от идеята на популярния дует Expose за създаване на "Не се предавам".

"Не се предавам" в YouTube

"Едва ли има човек, едва ли има бизнес, който да не е засегнат от това, което се случи в последната година - разказва Цвети от Expose - Но хората на изкуството сякаш са в най-патовата ситуация. За това сме изключително благодарни на всички, останали с нас в създаването на тази песен, в която буквално изляхме душата си… "И с която искаме да кажем, че точно сега, когато сме паднали, трябва да намерим сили отново да станем, да погледнем напред и  да продължим", допълва Светльо.  

Видеото е заснето на три локации под вещото ръководство на Станислав Христов. Уговорката за съвместна работа с него е от години, но популярният режисьор, на когото разчитат куп звезди, телевизионни предавания и продукции, трудно намира свободно време в графикa си. Но след като чува демото на песента, "разчиства" няколко работни дни и се захваща да изгради достойна визия за въздействащите текст и мелодия.

Към идеята се присъединява и изключителната Невяна Владинова дни преди да стане втори вицепрезидент на БФХГ. За "Не се предавам" очарователната грация се снима с медалите от активната си спортна кариера, а нейните кадри, като противовес с нежното излъчване, са документирани там, където се кове грубата мъжка сила - в спортен център "Пулев", освободен специално за снимките.

Основната част от действието се пренася и към арената на цирк "Колозеум" с артисти "на ръба", останали без представления и любимата си публика. Тъга има в очите на клоуна, докато рисува лицето си, за да може да го "изкриви" в усмивка. "Ако искаш да станеш клоун, бъди готов да преглътнеш много горчилка", казва Марин Романов, който, завършвайки единственото в Европа цирково училище в Москва, едва ли си е представял, че толкова дълго няма да чува детски смях под шапитото. Но и той е уверен в посланието, което носи "Не се предавам" и е готов всеки ден да слага грим и преглъща горчилката от празната зала до момента, в който тя отново се изпълни с аплодисменти.

"А може би целият този "цирк" около пандемията дойде, за да ни научи без колко и какво можем, но без КОГО не можем - споделят Цвети и Светльо от Expose - защото докато любимите ни хора са до нас, докато има заради кого да пеем и кого да обичаме, тогава със сигурност може да кажем, както се пее в песента: Не съжалявам! Напред продължавам! И падам, и ставам, и пак продължавам!" 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички