Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Йоана Сиракова с идея за танцов пърформънс със социална кауза


Йоана Сиракова с идея за танцов пърформънс със социална кауза

2621

Младата звезда Йоана Сиракова - Ая има ново вдъхновение, с което ще изгрее и като новатор с първо по рода си за България шоу, а то ще бъде свързано с тема, която от години я вълнува - социалният натиск върху определени групи от обществото, конформизма, насилието.

"Все още изграждам проектите концептуално и енергийно - рано е да издавам повече подробности", пояснява тя, цитирана от "ВИП Къмюникейшън".

Ая, която е студентка първи курс в Нов български университет със специалност Театър при Елена Панайотова, вече е на път да реализира своята мечта - проект, който не е правен досега в България. Това е оупън еър събитие, което ще е напълно различно от всичко правено досега и ще бъде в подкрепа на вече избрана от нея кауза.  

Талантливата дама има и друга нетрадиционна идея  - да направи пърформънс  в подкрепа на жените, жертви на домашно насилие. Според нея подготовката му ще отнеме време, може би повече от година.

"Пиша и пиеса, но тя е в много начален етап и най-вероятно ще бъде реализирана след 5 години. Не си позволявам на такъв ранен етап да си мисля, че това ще е готово за реализация, а и процесът не зависи изцяло от мен (смее се). Концепцията и самото действие ги виждам съвсем ясно, но за да изпадна в нужните детайли, трябва да съм в медитация (алфа ниво). Случвало се е да сънувам отделни откъси, които, събуждайки се се, опитвам да сглобя по най-добрия начин. А другото нещо е, че за всички мои идеи се вдъхновявам, когато си пусна конкретна мелодия или песен. Слушайки я, аз вече виждам този проект в неговата цялост. И всяка нова идея идва, заради някоя случайна песен или мелодия, която съм чула. А за да продължа да работя върху определена идея, пускам същата мелодия, която случайно съм чула в началото. Прекарвала съм часове, слушайки една и съща мелодия, за да стигна до нещо смислено. А в момента, в който музиката спре всичко, което съм видяла в съзнанието си, изчезва. Рекордното ми време за това е цели 6 часа", споделя Ая.

Както MySound.bg вече писа,  неотдавна тя беше част от актьорската академия на холивудската звезда и първи български актьор с "Оскар" Димитър Маринов.

Снимка: Адриана Янкулова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички