Мъжете на Едит Пиаф


Мъжете на Едит Пиаф

2322

"Мъжете на Едит Пиаф", музикалният моноспектакъл по романа на Симон Берто - нейна полусестра и спътница, ще бъде поставен в столичния "Сити Марк" арт-център от 19.30 ч. на 8 април.

Бойко Илиев е режисьор на творбата с участието на Мира Радева и Александър Кипров.

Моята първа среща с Пиаф беше в далечната 1974 година, когато излезе първият биографичен филм за нея "Едит Пиаф". Малко е да кажа, че бях потресена от невероятната и съдба и от изключителния глас, който вече много бях слушала по радиото. По-важното е, че Пиаф на тази крехка възраст ми даде един от най-важните уроци живота. Нейната крайна искреност и смелост да бъде себе си, независимо от обстоятелствата на живота, са ме направили това, което съм.

Пътят ми към реализацията на спектакъла беше дълъг и днес приемам, че всичко просто е трябвало да се случи. Срещата с Александър Кипров някак го предопредели. Този изключителен музикант, композитор, пианист ме накара да повярвам в себе си и да направя първо спектакъла "Франция – моя любов", а две години по-късно "Мъжете на Едит Пиаф". Дълго писах сценария, изпитвах големи колебания, но подкрепата, увереността, която ми даваха Александър Кипров и режисьорът ми Бойко Илиев ме направиха силна и щастлива да претворя образа на великата Едит Пиаф чрез нейния живот, нейните думи и нейните песни.

В спектакъла звучат песните на Пиаф "La foule"  ("Тълпата"), "Paris" ("Париж"), "Sous le ciel de Paris" ("Под небето на Париж"), "Padam" ("Падам"), "Mon Dieu" ("Мой Боже"), "Rien de rien" ("За нищо не съжалявам") и песента на Ив Монтан "C‘est si bon" ("Толкова е хубаво") под невероятния съпровод на маестро Александър Кипров.

Билети - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички