Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Италианският рапър Giotto ремиксира наш хит


Италианският рапър Giotto ремиксира наш хит

2699

Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова- Dimi.

Както MySound.bg вече писа, седемнайсетгодишната българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента "Още нещо".

Сингълът излезе, след като Dimi спечели специалния приз на "Арт Мюзик Фестивал" от международния форум за младежко медийно изкуство "Арлекин". Наградата беше връчена  от интернационално жури, в състава на което бяха Антонио Вандони- музикален директор на радио "Италия", доцент Дарияна Куманова - също като представител на Италия; Лина Гьорчева - Македония и доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех "Арлекин" донесе на нашето момиче интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък отвюва наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия - Dimi и Giotto. "Помислих си какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори - разказва доцент Куманова - и придадат нов поглед на наложения хит "Още нещо". Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия".

Dimi не е непозната за италианската публика и меломаните в Страната на ботуша. Младата българка беше поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс "Санремо". По време на затворения кастинг тя дори проведе срещи за участие в тийнсериал на Netflix. Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.

Giotto е от изгряващите рап звезди на Италия. Занимава се с музика още от четиригодишен. На 8  започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Става  става популярен с песента си "Пълнолуние", която бързо набира слушания в Spotify. За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: "Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли". За работата си с Dimi италианецът разказва: "Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея. Срещнахме се на фестивала "Арлекин" и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче".

Българо-италиански екип работи по двуезичния ремикс, който се очаква паралелно в Италия и България през май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички