Ара Маликян идва у нас с прочутия кубински пианист Иван Мелон


Ара Маликян идва у нас с прочутия кубински пианист Иван Мелон

2576

Ара Маликян пристига в България след година очакване.

Както MySound.bg вече огласи, билетите, разпродадени още миналата година, са за два концерта в Пловдив (17 май) и два във Варна (20 май), четири в София (18 май и 19 май). Допълнителен гиг поради големия интерес беше обявен в зала 1 на НДК от 18.00 на 19 май.

Знаменитият цигулар има огромна аудитория от верни фенове у нас, които го чакат при всяко негово завръщане. Този път той идва в компанията на един от най-талантливите кубински пианисти – Иван Мелон, който е композитор, пианист, продуцент, известно и екзотично име в света на джаза и на класическата сцена. Трикратно е номиниран за Латино Грами (за най-добър джаз албум, за дебют и за запис на годината) и признат за един от най-впечатляващите и влиятелни пианисти на своето поколение.

Иван "Мелон" Люис е роден в Куба, но от 1998 г. живее в Испания. И той като Ара лесно се вписва в испанската музикална сцена заради своята афро-кубинска екзотичност и музикален талант. Работи с едни от най-големите испански и европейски музиканти, сред които Джоан Мануел Серат, Шарл Азнавур, Мариза.

Прочут е като пианист на световноизвестната испанка Конча Буйка, с която е цели 7 години. С основания от него Ivan Melon Lewis Quartet обикаля Европа и участва в най-големите в света джаз фестивали. През 2015 г. събира в общ проект The Cuban Swing Express десет от най-талантливите живеещи в Европа кубински музиканти. В него съчетават традиционните елементи на кубинската музика с изключително модерно джаз звучене.

Ара Маликян и Иван Мелон изнесоха над 75 концерта през изминалата година в Испания и в Мексико. Свириха на площади, в замъци, на открити сцени, в църкви и в паркове, но не оставиха музиката да замлъкне. Пианото на Мелон добави доза интимност и класическа нотка към експлозивните и ексцентрични композиции на Ара, включени в неговия последен албум "Royal Garage".

"Събрахме се, погледнахме напред и създадохме нов и съобразен с реалността концертен формат. Шоу в по-малки измерения, в по-малки пространства, в което главен герой е не музиката, а хората, чувствата, желанието да продължим напред, което сега обединява всички. Като музиканти трябваше да продължим да носим културата на хората, да даваме надежда и малко щастие в тези особени времена".

Елате да чуете цигулката на арменеца и пианото на кубинеца, обединили своите неземни енергии и талант, за да ни донесат радост, приканват организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

Билети за Варна и за извънредния концерт в София от 18.00 ч. на 19 май - в системата на "Ивентим" и на касите на залите. Концертите са провеждат при заетост 30% от капацитета на залите.

Разпределението на закупените билетите по дати и часове - в сайта на "Ивентим" и в страниците на съответните събития във Фейсбук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички