Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Нов концертен цикъл Sofia Jazz Days


Нов концертен цикъл Sofia Jazz Days

3879

Това лято "Джаз Плюс Концерти" ще представи нов концертен цикъл Sofia Jazz Days в сърцето на града – лятната сцена на кино "Кабана" в градинката пред НДК като част от "Лятната програма на Столична община".

В концертите от Sofia Jazz Days ще се изявят млади джаз групи - Мартин Марков трио и Теодор Петков трио, от съвременната българска сцена, които дават своя поглед към джаза и импровизираната, акустична музика, като осъществяват връзка между различни културни традиции, подчетавайки съвременното културно многообразие. Музикантите ще представят на софийската публика своите нови албуми в интимна атмосфера, за която ще допринесат интересните сценографски решения, безкомпромисния звук в сътрудничество със "Саунд Майнд" и театрално осветление.

Първият концерт ще се състои на 1 август и ще представи триото на пианиста Мартин Марков, в което участват Михаил Иванов на контрабас и Атанас Попов на ударни.

Мартин Марков трио е създадено през 2011г. с идеята да свири само авторска музика. Лидерът Мартин Марков е пианист и композитор с дългогодишен опит в сферата на джаза. През годините съставът сменя много басисти като Васил Хаджигрудев, с когото записват първия албум "Curves". Впоследствие за кратко към триото се присъединява Борис Таслев. Атанас Попов е на барабаните от самото начало и до днес. От 2019 на баса е Михаил Иванов, с когото записват и последния засега албум "New Sight".

Следващият концерт от цикъла Sofia Jazz Days ще бъде на 15 август на триото на пианиста Теодор Петков, в което участват Васил Хаджигрудев - контрабас и Борислав Петров - ударни.

Идеята за създаването на Теодор Петков трио идва след съвместното им участие с Александър Сипягин в Букурещ през 2019 г. Теодор Петков, познат на публиката като Тото, е възпитаник на Милчо Левиев и по-късно става негов асистент. Завършва магистърска степен по "Креативно музикално продуцентство" във Великобритания. Член на Европейския джаз оркестър и на Британския музикален съюз, той е активен изпълнител, композитор, аранжор и продуцент на проекти като Flying Wiseguy, Йоцов кларинет секстет, Unspoken, Биг Бенд Стара Загора, Animation Expose – като автор на фоли, аудиодизайн, аудиоинженер и композитор за късометражния филм "Sunshine". Тази година е премиерата на първия му авторски албум. Музиката е написана изцяло в стилистиката на джаза от петдесетте години.

Концертите, чието начало е в 21.00 ч., се осъществяват с подкрепата на "Столична община – Лятна програма" и ще бъдат със свободен достъп.

Допълнителна информация -  на сайта на "Джаз Плюс" и Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички