Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

29 години Остава и нова книга за тяхното творчество


29 години Остава и нова книга за тяхното творчество

3415

Една от емблематичните български банди - Остава, ще отпразнува 29 години на музикалната сцена с ежегодния си голям концерт в столичния клуб "Маймунарника", Борисовата градина, от 20.00 ч. на 2 септември.

За този рожден ден от издателство Scribens решиха отново да зарадват феновете на рокаджиите, като подготвиха прекрасно печатно издание "Остава/ думите", събрало в себе си всички текстове на групата в поетичен формат. Заглавията на песните са написани на ръка от Свилен Ноев и Георги Георгиев. Книгата съдържа всички официални издания на Остава, подредени в хронологичен ред с включени три сингъла от предстоящия им албум. "Остава/ думите" допълва издадената преди две години биографична книга "аз | Остава" (Scribens Acoustic, 2019). Оформител на корицата и тялото е отново Антонина Георгиева. Официалното представяне на творбата ще бъде в "Маймунарника", където всеки ще може да си я закупи с автографи от Свилен, Жоро, Даниел, Алекс и Боян и подарък картичка.

Освен големите им хитове, в 2-часовия сет лист момчетата ще включат и няколко нови песни от предстоящия нов студиен албум, който записват в момента. Премиерата му се очаква идната пролет.

Тази година Остава поканиха A.L.E.K.S. от последния сезон на "Гласът на България" и младата и талантлива Vianne, за да подгреят публиката преди тях.  Не за първи път групата подава ръка и подкрепя по-млади и ново изгряващи артисти, като споделя сцената си с тях и ги представя пред публиката.

A.L.E.K.S. ще представи авторската музика от дебютния си албум "Late Night Thoughts", който е наситен с любовта на младия певец към различни стилове, които умело е съчетал в проекта си – соул, ар-ен-би и поп.

Viannee съвсем нов артист за родната публика. 17-годишната българка е родена в САЩ, учи в British Аnd Irish Modern Music Institute, където са завършили много от популярните поп звезди и вече има 4 авторски песни, които ще прозвучат на живо в  "Маймунарника".  В момента работи по дебютното си EP и снима клипове към два от синглите си.

По време на събитието, феновете ще имат възможност освен книгата да си закупят също и тениски на Остава в два чисто нови дизайна.

Билети по 25 лева - чрез мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената в деня и на място  30 лева.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/394576118643928

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички