Без Manowar в Пловдив идното лято


Без Manowar в Пловдив идното лято

2130

Manowar няма да взриви Гребната база в Пловдив на 4 юли догодина, но знаменитите хеви метъли обещават, че при първа възможност ще дойдат у нас за реванш.

Групата воглаве с Джоуи ДиМайо (вляво на снимката) обвини организаторите на популярния фестивал у нас – Hills Of Rock. "Manowar е възпрепятствана да свири в България през 2022 година заради провала на промоутърите да изпълнят договорните си задължения. Българските фенове могат да са сигурни, че бандата ще се върне в тази славна държава", гласи част от изявлението на музикантите в официалната им страница във Фейсбук. Според самите организатори Fest Team, те научили неприятната вест също от социалните мрежи.

Manowar обаче готви изненада за родните почитатели: в новия им албум ще има и песен, посветена на българските воини. Тя ще носи името "The Sword Of Spartacus ("Мечът на Спартак"), като по думите им тя е кръстена на "известния гладиатор и национален герой". "България и българските фенове на Manowar заемат изключително специално място в сърцата ни! – казва Джоуи ДиМайо -  Те ни посрещнаха гостоприемно в своята страна и в сърцата си от първия път, в който свирихме там, и всеки път, когато се върнем, е още по-специален от предишния. Това честване на 15-годишнината ни ще бъде уникално шоу, създадено специално за България, спектакъл, който не бива да се пропуска!", гласеше анонсът за поредния десант на бандата у нас.

След 2007 година връзката на американските музиканти с България става все по-здрава. Тогава е и първата среща на "кралете на метъла" с родната публика. На фестивала в Каварна през юли гостите правят незабравим подарък за всички щастливци, които присъстват - епично шоу, което включва вълнуващо изпълнение на националния ни химн "Мила Родино". Концертът е документиран на DVD. Както MySound.bg вече писа, това е първото DVD на Ерик Адамс, Джоуи ДиМайо и Ко., заснето в Източна Европа. Сетне бандата удари в София през лятото на 2010-а. "България е велика държава. Hail to Bulgaria from Manowar! (Поздрав на България от Менъуор!)" - обърна се ДиМайо към публиката на националния стадион "Васил Левски". Последното шоу на групата у нас беше отново в столицата през 2019-а.

Взривяващ и автентичен хеви метъл - това е движещата сила на "кралете на метъла" повече от 40 години. Сила, към която се присъединяват все повече стиснати юмруци, армия, чиито воини изгарят от желание да влязат в битката и да изпитат целия адреналин от твърдия саунд. The Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour ’22 ще отпразнува четирите десетилетия на Manowar и годишнините на някои от най-емблематичните студийни албуми на групата - истинско удоволствие за всеки отявлен ценител на метъла. Изцяло нова сценична продукция и сетлист с любими на феновете класики.

40th Anniversary of Battle Hymns
35thAnniversary of Fighting The World
30th Anniversary of The Triumph Of Steel
20th Anniversary of Warriors Of The World
15th Anniversary of Gods Of War
10th Anniversary of The Lord Of Steel

Снимка: Wikimedia Commons

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички