Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Във вихъра на танго нуево: Тангуарда в България 2009!


Във вихъра на танго нуево: Тангуарда в България 2009!

8257

Квартет Тангуарда (Tanguarda) с танцьорите Селине Руис и Дамиан Розентал ще се изяви в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 28 януари.

Тангуарда са виртуозни изпълнители, лауреати на множество награди и отличия. Учили са в най-престижните музикални училища и са работили именити музиканти. Свирили са в най-известните зали като солисти с прочути оркестри. Имат значителен опит и репутация като изпълнители на класика, джаз и уърлд музика, но това което ги обединява, е страстта им към аржентинското танго. Събират се в един от най-обещаващите танго квартети в Европа.

Квартетът изпълнява аржентинско танго в типичната за този жанр формация– пиано, бандонеон, цигулка, контрабас. Основан е в Холандия, където живеят и работят трима от членовете му, но всеки един от музикантите произхожда от различна страна в Европа.

Пианистката Мария Мартинова е родена в България и е завършила Музикалното училище във Варна, "Julliard School" в Ню Йорк, и "Royal Academy Of Music" в Лондон. Тя е лауреат на множество престижни награди от България, Италия и Великобритания. Алексис Вайсенберг лично я избира за своя мастер клас, на който също е отличена с награда. Мария e многостранен изпълнител – солист на оркестър и камерен музикант, с класически или съвременен репертоар. Свирила е в редица големи концертни зали из цяла Европа. записвала е с някои от най-големите имена в съвременната танго музика. В момента работи с прочутия танго маестро Густаво Бейтелман в Консерваторията в Ротердам. Мария е известна на eвропейската танго сцена и като пианист на Гран Оркестра Типика.

Бандонеонистът на квартета, Виле Хилтула, е роден във Финландия, където завършва Академията "Сибелиус" и впоследствие учи бандонеон и аржентинско танго в Ротердамската консерватория при Лео Вервелде, Виктор Вийена (бандонеонист на Готан Проджект) и Густаво Бейтелман. Свирил е в няколко танго групи, сред които Оркестра Типика Отра и Тангуерос Поларес, изявявал се е на 8-я танго фестивал в Буенос Айрес и на най-известните сцени в аржентинската столица. През миналия сезон е солист на "Ensemble Musiques Nouvelles" в танго операта на Астор Пиацола, "Maria de Buenos Aires". В момента работи съвместно с известния бандонеонист Карел Краайенхоф.

Цигуларят Рафал Замбржицки-Пейн е роден в Полша. Той е победителят за 1996 в престижния конкурс на "BBC" за млад музикант на годината. Учи в "Yehudi Menuhin School" и в "Royal Northern College" в Манчестър, и по-късно във Виена, като стипендиант в "Herbert von Karajan Centre". Рафал е свирил с някои от най-големите класически оркестри във Великобритания, концертирал е из цяла Европа, САЩ и Южна Африка. Той изпълнява цигулковия концерт на Хачатурян послучай 100-годишнината на композитора заедно с Арменската филхармония. През 2004 Рафал става солист и концерт-майстор на известната немска формация за съвременна музика Ensemble Modern. Рафал свири на цигулка “Жан Батист Вийом” от 1844.

Контрабасистът на квартета, Матю Миджли, е роден във Великобритания, където учи музика и композиция в Бирмингамския университет и контрабас в "Royal Academy Of Music", Лондон. През последнит 9 години е бил първи контрабас на редица известни оркестри, като "European Youth Orchestra", Нюйоркския филхармоничен оркестър, Щутгартския камерен оркестър и на Ротердамския филхармоничен оркестър.

Заедно с музикантите от Тангуарда в София пристига и нашумялата френско-аржентинска танцова двойка Селин Руис и Дамян Розентал, за да представят уникален концерт, посветен на танго нуево, музика и танц, преплитащи страстта и магията на аржентинското танго с духа и ритъма на нашето съвремие.

Концертът се организира от Студио "ТангерИН" и "Джаз Плюс".

Билетите са на цени между 25 и 40 лв. и са в продажба на касата на зала “България” и в мрежата "Тикет Плюс".

Информация за билети: http://www.ticketplus.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички