Гънс Ен Роузис помляха конкуренцията за хард рок в чарта на VH-1


Гънс Ен Роузис помляха конкуренцията за хард рок в чарта на VH-1

6828

Парчето на Гънс Ен' Роузис (Guns N'Roses) "Welcome To The Jungle" е най-великата хард рок песен за всички времена.

100 изпълнения са в преброяването, извършено от "VH-1".

На втора и трета позиция в класацията на музикалната телевизия са (съответно) "Back In Black" на Ей Си/ Ди Си (AC/DC) и "Whole Lotta Love" на Лед Цепелин (Led Zeppelin).

"Welcome To The Jungle" отваря с бомбен риф дебюта на Гънс - "Appetite For Destruction" (1987), изстрелвайки в звездна орбита бандата само две години след нейното основаване в Ел Ей, Калифорния. Парчето, сътворено от цялата група, се е подвизавало на 7-а позиция в чарта на САЩ, но като отделен сингъл.

Аксел Роуз ме питаше дали албумът ще се продава, а аз му казах, че не е като радио хит, но въпреки това ще стане златен (тоест - 1 милион копия за Щатите – бел., р.)”, ще разкаже по-късно съпродуцентът Майк Барбиеро. “Сбърках само с 20 милиона”, допълва той.

"Back In Black" на Eй Си/Ди Си е титулно за тавата на австралийската банда от 1980. То е написано от фронтмена Брайън Джонсън, заменил покойния Бон Скот, и братя Йънг - Малкълм и Ангъс.

Третото място е определено за класиката "Whole Lotta Love", включена в "Led Zeppelin II" (1969).

"Paranoid" на Блек Сабат (заглавна за проекта им от 1971) и "Enter Sandman" на Металика (първо парче от "Metallica", известен и само като "Черният албум"(1991) оформят "Топ 5" с героите на хард рока за всички времена.  

В десетката са изпълнения на Ху, Нирвана, Аеросмит, Ван Хален и Моторхед.

На по-предни позиции в надпреварата са още Дийп Пърпъл, Джудас Прийст, Деф Лепърд, Айрън Мейдън, Мотли Крю, Кис, Туистед Систър, Скорпиънс, Ръш, Бон Джоуви, Джими Хендрикс, Ози Осбърн - солово, Айрън Бътърфлай, Линърд Скинърд, Рамоунс, Уайтснейк, Фуу Файтърс и Джоан Джет.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички