Затвориха варненския клуб Зона 51!


Затвориха варненския клуб Зона 51!

5402

Затвориха варненския клуб за ъндърграунд музика "Зона 51".

Ето и подробностите от "Stroeja.com":

"Култовият за Варна и известен в цяла България ъндърграунд клуб за жива музика "Зона 51" бе затворен днес, 2 февруари, по решение на местната община. Според информация от самия клуб, забраната е категорична и вариантите за подновяване дейността са минимални. Всички вече обявени концерти за месец февруари отпадат, след което собствениците на "Зона 51" е твърде вероятно да се ориентират към търсене на ново помещение и местоположение, където да преместят заведението.

След серия от проверки и хайки, варненската управа нанесе пореден силен удар срещу развитието на алтернативната сцена в града. След налагането на ограничения в работното време, клубът измести концертните събития в по-ранен час и въведе мерки за недопускането в заведението на лица под 18 години след 22:00 ч. Независимо от тези си опити и демонстрираната добра воля за осигуряване на нормален обществен ред, "Зона 51" на практика от днес вече не съществува до следващо нареждане.

Финалният щрих бе ударна полицейска проверка, която се проведе на 31 януари в "Зона 51" по време на концерт на група Пица. Въпреки приятелската атмосфера в клуба, този лайв се оказа достатъчен повод за намеса от страна на органите на реда. Независимо от направените констатации за нарушения и евентуалното им наличие, по всичко личи липсата на разбиране и нежеланието от страна на Общината да се намери начин да се спаси единственото такова място в центъра на Варна.

Като прибавим към това и опитите да бъде разрушена всякаква инициатива по отношение на музикалните фестивали в града, Варна се превръща в празна дестинация при търсенето на жива музика, близка до широкия кръг рок стилове и част от хип-хопа."

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички