Група Епизод с отворено писмо до медиите


Група Епизод с отворено писмо до медиите

9066

Група Епизод разпространи следното отворено писмо до медиите, което публикуваме непроменено:

"Отворено писмо от рок група Епизод до българските медии

Бяхме свалени от договорено участие за 3 март по БНТ. По особено болезнен и безотговорен начин.

Преди около месец получихме покана и устно дадохме съгласие за участие в концерт по случай 3 март. Поканата беше от името на Димитър Цонев и от негово име се договорихме с журналистката от БНР Хелия Чавдарова. Преди два дни, на 25 февруари, получихме покана от партия "Атака" за концерт на техния митинг по същото време пред храм "А. Невски".
Разговаряхме с Хелия Чавдарова и тя потвърди нашия ангажимент към концерта. Отказахме на партия "Атака" участието си и те ни увериха, че уважават нашето решение, при положение че имаме макар и устен договор с българска медия. За митинга ние щяхме да получим хонорари. За предаването на Димитър Цонев по БНТ бяхме договорени безплатно. На 26 февруари Х. Чавдарова поиска от нас да дадем двете песни, с които ще участваме. Оставихме в 18 часа в БНР за нея песните "Батак" и "О, Шипка". В 18:30 ч. Хелия Чавдарова в телефонен разговор с Драгомир Драганов от Епизод е обяснила, че нашето участие пада.

Ако знаете само колко ни боли!

След толкова години успешно творчество в полза на българската култура най-сетне бяхме поканени от Държавна институция за участие в концерт във връзка с Националния празник. За да се уверим вече окончателно в недобронамерено отношение. И това се случва с нас не за първи път. Надяваме се ръководството на БНТ да провери този случай и да предпази за в бъдеще български творци от подобни морални удари. Споделяме своето огорчение с българските медии и чрез тях искаме да помолим хората, които вярват в нас, да превключат с презрение своите телевизори на 3 март в 12 ч. на друга програма в знак на съпричастие с нас.

София.27.02.2009 г.

За Епизод Симеон Христов, Драгомир Драганов, Емил Чендов"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички