U2 издават още един албум до края на годината


U2 издават още един албум до края на годината

6105

U2 обявиха, че до края на 2009 ще издадат нов дългосвирещ албум.

Той ще наследи "No Line On The Horizon" – най-новия им запис, който вече е по музикалните магазини и се очаква да оглави класациите във Великобритания и САЩ.

Неговото заглавие ще бъде "Songs Of Ascent", а пилотният сингъл се нарича "Every Breaking Wave".

В интервю за списание "Rolling Stone" Боно обяснява, че дискът е "побратим" на "No Line On The Horizon". По думите му, "Songs Of Ascent" ще бъде за "No Line On The Horizon" както "Zooropa" за "Achtung Baby".

"Работим по един разбиващ сърцето, съзерцателен, мисловен, но не и повърхностен запис", обяснява още Боно. "Настроенията в него ще са много изчистени - като в "Kind Of Blue" на Майлс Дейвис."

От думите на фронтмена става ясно, че основната тема в "Songs Of Ascent" е  земният живот на човека.

Преди броени дни в Ню Йорк, макар и временно, бе заменено името на една от централните улици на "U2 Way" - в чест на ирландците и по случай издаването на 12-я им студиен албум.

В момента U2 са изключително активни в рекламирането на най-новото си творение - гостуват в телевизионни и радио предавания, направиха и мини концерт на покрива на "BBC Radio" в Лондон.

В началото на следващата седмица пък се очаква да станат ясни датите от предстоящото им турне, което, по думите им, ще включва по 25 дати в Европа и Северна Америка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички