Електрик Юнивърс у нас: сай транс като добре отлежало вино


Електрик Юнивърс у нас: сай транс като добре отлежало вино

4744

Борис Блен, по-популярен като едноличен лидер на проекта Електрик Юнивърс (Electric Universe), зарадва за пореден път своите български фенове, завъртайки в столичния клуб "Ескейп" в ранните часове на 3 май.

Този път обаче аудиторията бе по-млада от характерната у нас за този вид звучене.

След поколението, помнещо вихрените партита в несъществуващия вече клуб "Индиго" в София (къде преживяло като в сладък сън прехода в новото хилядолетие, къде не преживяло изобщо), днешните подрастващи имаха възможонст на свой ред да станат свидетели на качествен електронен гиг, спретнат от същински ветеран.

Борис Блен - един от доайените на транс сцената, показа своята запазена марка звучене. Сай транс, не от най-мощните, и с лек досег до комерсиалното, но пък за сметка на това с гарантирано качество. От - до собствено производство.... на момента!

И макар да нямаше кой знае колко хора, нито пък от отколешните запалени гоа трансъри,  мнозина от присъстващите станаха свидетели на интригуваща комбинация от звук, анимация и вентилация.

Това са юноши, мнозина от които за пръв път вкусиха от този нов за тях вид опиянение. Гуруто редуваше по-бавно циклещи унасяния със скоростни завличания тук-там. Самият хедлайнър го даде по-лежерно, вероятно затова сетът не бе кой знае колко насъскващ.

Борис го изгради цялостно, като навърза парчетата концептуално в общо темпо и ги градира. Оплете същинска мрежа от звуци. Макар и да бе на долната граница на психеделичността, характерното звучене на Електрик Юнивърс, което не се е изменило точно 15 години, отново подейства на всички. Като добре отлежало вино.

Гостът се кефеше на пулта и не спря нито за момент както смесването на живо, така и танците.
 
Човекът наистина живее в тази музика. И едно нещо наистина не подлежи на съмнение: след повече от дузина студийни албуми не смята изобщо да спира. Или да намалява.

Нито за миг!

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички