Over The Rainbow в Каварна на 5 септември


Over The Rainbow в Каварна на 5 септември

9462

Легендата Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner), вокал на култовата банда от средата на 70-е - Рейнбоу (Rainbow), пристига за безплатен концерт в Каварна на 5 септември.

Over The Rainbow е названието на последния проект на певеца, който стартира през 2008 година, и с който ще го видим у нас.

Както подсказва името, формацията събира предимно музиканти, свирили в един или друг период от съществуването на Рейнбоу.

Вокалистът пристига в Каварна с Тони Кери (кийборди), Боби Родинели (ударни) и Грег Смит (бас). С тях ще се изяви и синът на основателя на Рейнбоу  - Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore) – Юрген Блекмор (Jürgen Blackmore) (китара). Концертът се организира от "Жокер Медиа" и Община Каварна и ще се състои на градския площад.

С над 30-годишна музикална кариера и повече от 60 записани албума, името на Джо Лин Търнър се свързва най-силно с иконата Ричи Блекмор и участието им в бандите Рейнбоу и Дийп Пърпъл.

Той е глас на Рейнбоу в периода 1980-1984, когато бандата вече е набрала скорост и е суперуспешна в Европа и Япония. Присъединяването му към нейните редици повлиява изключително добре за успеха й и в САЩ.

С идването му песните им буквално се изстрелват в първите позиции на музикалните класации, а с неговия глас са записани три от най-успешните проекти на Рейнбоу - “Difficult To Cure”, “Straight Between The Eyes” и “Bent Out Of Shape”. След разпадането на бандата през 1984 Джо записва соло албум  -“Rescue You”. През 1988 се включва в Райзинг Форс на Ингви Малмстийн и участва в звездния албум "Odyssey". През 1989 отново започва работа с Ричи Блекмор, като  заема мястото на Йън Гилън в Дийп Пърпъл за записа на “Slaves & Masters”.

През годините Джо Лин Търнър насочва вниманието си върху самостоятелни проекти и работи с различни музиканти. Най-известни от тях са Глен Хюс, Били Джоъл, Шер, Брайън Джонсън (AC/DC), Мик Джоунс (Форинър), Майкъл Болтън (Michael Bolton) и българина Николо Коцев.

Over The Rainbow в момента са на турне в Бразилия, като през юли прекосиха САЩ с вечните си хитове. В началото на годината обиколката им през през Русия и бившите Съветски републики.

Предстои тази есен да бъде повторено поради огромния интерес.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички