Fall Hardcore Fest: яко! Ама за кого и колко?


Fall Hardcore Fest: яко! Ама за кого и колко?

5206

Insane започват вечерта на "Fall Hardcore Fest" пред адски малкобройна публика завчера.

Явно хората предпочитат да пийнат още малко навън и доста от тях пропускат тази изключително интересна банда от Словения.  Гостите забиват повече от половин час, а вече не чак толкова новият клуб "The Box" в столицата започва лека-полека да се пълни.

Нашите момчета от Delate имат удовлоствието да свирят пред повече фенове и танците пред сцената се развихрят. За последно ги гледах на Медбол (Madball) в България, и просто си личи, че пловдивската група е с традиции. Свирят енергичен олд-скуул и достойно представят родната сцена пред чужденците.

Идва ред за двата хедлайнъра за вечерта. И двете банди изглеждат видимо доволни, личи си, че за тях музиката е отношение. Без значение дали свирят пред 50 или 300 души, те просто коват повече от сериозно, и докато немците United And Strong забиват по ню-скуул ориентиран хардкор (не липсват и така модерните бийтдаун закачки), то Questions залагат повече на метъл инфлуенции. Истински зверове от Сао Паоло, Бразилия.

Целият концерт оставя леко горчив вкус, и то не заради чудесната организация, добрия звук или страхотните нови банди. По-скоро заради уж сплотената хардкор/метъл сцена тук. Когато всички се оплакват, че идват само стари групи да припечелят малко лесни пари, защо все по-малко фенове гласуват доверие на новите и не толкова комерсиални банди.

"Hardcore Spirit Booking" и групите от 4 страни и 2 контитнента ни представиха невероятно и истинско шоу, в което музиката беше на преден план, като китарите мятаха сола с  чисто и неподправено удоволствие, а не по задължение или за хонорар.

След концерта си говоря с организатора, така познатият на всички ни Ростислав Бакалов, стоящ зад няколко от най-успешните ска-пънк събития, довел в България банди от цял свят за последните няколко години.

Наистина не е очарован от ниската посетеност, въпреки добрата реклама и надлежно представяне на бандите по родните радиа.

"Повечето хора тук са нови лица, това е добре. В общи линии hcspirit след тоя лайв драстично спира до голяма степен (не изцяло, но доста по-рядко) организиране на концерти", обяснява ми.

Уау!

Оставам леко съм уплашен от факта, че може би и хардкорът се оказа просто преходна мода, която лека-полека отминава.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички