Всички с каски за Хелоуин: Си Джей Болънд на Metamorphosis


Всички с каски за Хелоуин: Си Джей Болънд на Metamorphosis

4987

Ренесанс  (Renesanz) отново планират да превърнат Пловдив в истински панаир на 31 октомври.

За поредното издание на фестивала "Metamorphosis" навръх Вси светии - 31 октомври, в палата N 14 край брега на Марица Балтазар и ДжакРок решиха да заложат на големия коз на име Си Джей Боланд (CJ Bolland).

Другите карти в тестето диджеи за партито в Града на тепетата са италианските машинисти Дъсти Кид (Dusty Kid), Сайдкик (Sidekick), Денди и Уго (Dandy & Ugo) и французина Попов (Popof).

Си Джей е известен преди всичко с един небивал в музикалната история факт.

В края на 80-е – в самата зора на електронника зора, както много други (Джош Уинк например, пак по същото време) и той се оказва дете–чудо и подписва с единия от двата най–големи електронни лейбъла в Европа "R&S" (от другия - "XL" прохождат пък Продиджи).

Там, редом с други големи имена на есид хаус епохата като Джоуи Белтрам, пишат история: придобива известност с хита си "Horsepower", следват и самостоятелни сингли, цял албум, участия и миксиране на компилации, стига се и до феноменалния албум "Еlectronic Highway" (1995).

По това време електронната сцена започва вече едновременно да губи своето артистично лице в търсене на път към класации, радиа и големи пари … и така Кристиян, както е първото му име, решава да подпише голяма сделка с нов лейбъл - "Internal", с цел по–голям успех.

Той идва за следващия проект "The Analogue Theatre", но с това се появяват и огромните различия между него и шефовете на компилации – те искат на всяка цена да следва утвърдени коловози – „непременно да бъде по като "Sugar Is Sweeter", защото е хит и по–малко оригинален като например в “ There Can Be Only One” и “The Prophet” (с монолозите  на Шон Конъри и Уилям Дефо съответно - от „Шотландски боец” и „Последното изкушение на Христа”).

Младият герой на електрониката, който по сила на ексклузивния договор (за цели 5 албума) няма право да записва албуми другаде, твърдо не смята да „твори по строги заповеди”, решава да не издава повече албуми изобщо. Никога и за никого.

На всички безценни ремикси, останали в историята с неговото име като етикет, също казва „баста!”. 

Едва за няколко години на музикалния небосклон той вече е ремиксирал „кръстниците” Депеш Мод, Ню Ордър, Фронт 242, рейв–господарите Уестбам и Продиджи ("No Good"), така рядко миксирания Свен Вет, Орбитъл, предлага и уникална версия дори на темата от Джеймс Бонд.

Но всичко се оказва блеснала за кратко звезда на небосклона – той е непреклонен в решението си да потъне надълбоко в ъндърграунда.

Така е в продължение вече на 10 години.

Той си направи собствен, макар неголям лейбъл, записва само сингли, издава в електронен формат, ползва псевдоними и залага предимно на изяви на живо, където разкрива свое друго Аз, по – злобно, унищожаващо, неумолимо.

Така че за Хелоуин всички с каските в Пловдив.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички