Вирджиния Рекърдс заведе дело срещу Невена Цонева


Вирджиния Рекърдс заведе дело срещу Невена Цонева

5358

Невена Цонева - победителката в първия сезон на българския "Мюзик Айдъл", ще трябва да се яви в съда.

Принудена от нейните некоректни и необосновани твърдения, "Вирджиния Рекърдс" предяви иск срещу артиста за установяването на валиден и съществуващ и към момента договор между страните.

Решението на компанията е вследствие на предварително разменената с Невена Цонева кореспонденция по случая и след направените неуспешни опити за извънсъдебно разрешаване на казуса. Делото понастоящем е висящо пред състав на Софийски градски съд и чака своето развитие по предвидения в процесуалния закон ред за това.

Предприемането на съдебни действия от страна на "Вирджиния Рекърдс" е продиктувано от увереността и убеждението на компанията, че не съществува никакъв формален или друг повод за исканото от страна на Невена Цонева предсрочно прекратяване на сключения помежду им договор.

Музикално-издателската компания - в качеството си на мениджър и продуцент, е вложила значителни по обем инвестиции в музикалната кариера на Невена Цонева и в този смисъл не би могла да допусне своеволни или емоционални решения на артиста да станат повод за генериране на финансови загуби и морални щети на компанията - особено ако решенията са взети без наличието на каквото и да е законово или договорно основание за това, подчертават от агенция "Д & Д".


В чисто юридически аспект казусът "Невена Цонева" няма да изненада юриспруденцията в страната, защото по такива аналогични дела, свързани с договорни отношения има достатъчно натрупана съдебна практика и то в подкрепа на основната теза на "Вирджиния Рекърдс" - развалянето на един действащ договор не може да се основава на инцидентни и необосновани решения на някоя от страните по него, особено ако не е налице съществено неизпълнение на задълженията на продуцента, какъвто е и настоящият случай с "Вирджиния Рекърдс".
 
Компанията е уверена, че както закона, така и съдебната практика се явяват в защита на правата на лицата, вложили средства и ноу-хау в създаването и популяризирането на един творчески продукт и в тази връзка не толерират развитието на отношенията между партньори да се основават на причини извън уредените в закона и сключения помежду им договор.

„Страхувам се, че ако позволим кражбата на артисти или техни инцидентни решения за едностранно прекратяване на договорите им с продуцентите, да се превърне в стандартна практика, нищо обнадеждаващо и позитивно не очаква музикалния бизнес в България. Коректността и морала в отношенията между хората, ангажирани в този бранш, следва да бъде отстоявана по всички възможни правни и бизнес начини”, коментира Саня Армутлиева, управител на „Вирджиния Рекърдс”.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички