Ново списание за музика пускат у нас! Ще го има и онлайн


Ново списание за музика пускат у нас! Ще го има и онлайн

8639

Титаните от ФБС (Формация Студиo Балкантон) са на корицата на първия брой на списание "Музикус".

То тръгва на български език от 8 декември, съобщиха за "MySound.bg" от екипа му.

"Музикус" и музикалният портал www.Muzikus.bg са част от портфолиото на издателство „Музикус”, което съществува от деветнадесет години на чешкия пазар и се специализира в издаването както на книги, така и на три списания: "Muzikus”, предназначено за активни музиканти от всички възрастови групи, „Harmoniiе” с насоченост към класическата музика и джаза, и мултижанровотото „mGuide“.

На своите страници сп. „Музикус” ще има за цел да предлага изчерпателна и проверена информация от света на музиката, включително новини за подготвяните за издаване албуми, за концерти на територията на България и извън нея, репортажи и фотогалерии от различни музикални събития, интервюта, профили на нови музикални открития и популярни изпълнители, подробни новини за фестивалния живот през цялата година и преди всичко секции, ориентирани към интересите на активните музиканти.

За кого е?

Списание “Музикус” е предназначено за активни музиканти от всички възрастови групи. Основна цел на издателството и редакцията е да улеснява контакта и сътрудничеството между отделните нива в музикалния бизнес. Изданието е и и за по-широката публика, тази, която наистина се интересува от качествена рок и джаз музика.

Какво ще откриете на страниците му? 

Освен уроци и съвети предимно за по-младите и начинаещи музиканти, в списанието ще откриете и материали за музикални инструменти. Още - подробно представяне на апаратура и софтуер, които тепърва навлизат на пазара и могат да представляват интерес и за дългогодишните професионалисти. Значителна част от продукцията списанието представя под формата на тестове, в които музикантите описват прекия си опит с нея.

DVD приложението към списанието предлага видеотекстове, даващи възможност на читателите да придобият преки впечатления от някои инструменти, озвучителна апаратура и ефекти. В тях ще даваме възможност на музикантите да ни представят своите любими инструменти или апаратура, която в последно време ги е впечатлила. Именно за създаването на този тип материали списанието апелира към музикантите, които имат и дар слово, да станат негови сътрудници и активно да участват в създаването и развитие му.
 
За по-широката публика ще представляват интерес ексклузивните интервюта със звезди от музикалната сцена. В тях те споделят опита си, представят сигничър моделите на инструментите и апаратурата, които използват, разкриват идеите и отношението си към музиката и творческата дейност като цяло. Специална секция "Зад кулисите" пък ще предлага в DVD приложението репортажи и видеоинтервюта с български и чуждестранни изпълнители.

"Музикус" ви очаква и в Интернет на адрес -  www.Muzikus.bg

Българската страница се развива по проверения модел на www.muzikus.cz, чиято средна дневна посещаемост е над осем хиляди уникални визити, отреждащи й място сред най-видните музикални портали в чешкото Интернет пространство.

• В рубриката “Базар”, която ще активираме от втория брой на списанието, читателите ще могат да публикуват безплатно обяви, в които не само да препродават старите си инструменти и техника, но  да осъществяват по-лесно контакт помежду си. Частните си обяви в рубриката “Базар” читателите могат да подават чрез едноименната секция на www.muzikus.bg

• От януари 2010 на уеб сайта на списанието ще бъде задействана рубриката “Музиконтакт” в която музикантите, групите, музикалните клубове, организаторите на концерти и фестивали ще могат да създават свои профили и да представят в тях себе си и своята продукция, да информират широката аудитория за концертите, да публикуват новини и да предлагат даунлоуд на свои mp-3 записи. Така в изграждането на портала ще могат активно да участват и неговите потребители, като допълват информациите за музикалните събития и фестивалния живот през цялата година.

• Порталът предлага и информация от света на музиката, включително новини за подготовката и издаването на албуми, за концерти на територията на България и извън нея, репортажи и фотогалерии от различни музикални събития, интервюта и секции ориентирани към интересите на активните музиканти. Сред основните приоритети на портала са актуалността на разработваните теми, жанровото разнообразие и новините от регионите.

За постигането на тези цели редакцията разчита именно на активното участие на посетителите на портала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички