Tan Solo Flamenco с Исабел Байон


Tan Solo Flamenco с Исабел Байон

5330

Знаменитата фламенко танцьорка Исабел Байон (Isabel Bayon) ще изнесе спектакъл в София.

Българската публика ще види представлението "Tan Solo Flamenco" в зала 1 на НДК на 10 декември. Събитието е организирано от "ДжаZZ Плюс" с любезната подкрепа на Посолството на Испания.
 
Трудно е да се опише живата красота на танца и то на фламенко танца от Севиля, въплътена в танцьорката Исабел Байон. Изящество, елегантност и мощ струи от всяко нейно движение.

Исабел живее с танца от 5-годишна възраст и може би още тогава в школата на стопроцентовата севиляна, нейната преподавателка Матилде Корал, малката Исабел намира своето призвание. Да танцува! Да танцува фламенко и то така както го правят в Севиля от век насам с огнена сила и чувственост. Високо вдигната глава, ръце във висините, кокетни движения на раменете и ханша, прецизна работа с краката, с респект към песента.

От началото на века до днес толкова много велики школи и танцьори се раждат и допринасят за развитието на фламенкото. Формирането на всеки изпълнител става в различна среда и контекст, което дава отражение в начина му на движение и изказ. И развитието и отликите в танца идват от самите фламенко артисти. За фламенко танца и неговото изящество и мощ могат да се напишат много страници и все ще бъдат недостатъчно. Защото фламенкото не може да се обясни. Трябва да се почувства и изживее. 

Именно за това ще ни помогне Исабел Байон, обясниха организаторите.

Билети за изявата могат да се намерят в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg).
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички