Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Азербайджан удря рамо на Миро за Евровизия


Азербайджан удря рамо на Миро за Евровизия

5497

Миро откри един от най-големите си фенове в лицето на младата и талантлива певица Сафура (Safura), която ще представя Азербайджан на конкурса "Евровизия" през май в Осло.

Красавицата се запознала с нашия изпълнител по време на украинския финал и останала очарована от песента, която ще представи България. Сафура споделила, че „Ангел си ти на Миро е фаворитът й тази година и че лично ще призове сънародниците си да дадат 12 точки (максималният възможен брой) за българското парче. Певицата се надява българите също да харесат нейната песен “Drip Drop” и да гласуват за нея.

Както "MySound.bg" съобщи своевременно, България и Азербайджан са включени във втория полуфинал на конкурса, който ще се проведе на 27 май. Изпълнението на Сафура ще бъде седмото за вечерта, а „Ангел си ти” е под номер 13. И двамата изпълнители споделят, че това са любимите им числа и се надяват те да им донесат късмет.

17-годишната Сафура ще представи на сцената на "Евровизия" разтърсващата балада „Drip Drop”, написана и продуцирана от легендарния шведски продуцент Андерс Баге. Парчето е миксирано от Никлас Фликт, получил "Грами" ("Grammy") за работата си по „Toxic” на Бритни Спиърс. Фликт е работил още с Мадона, Селин Дион и Бекстрийт Бойс.  

Въпреки че е само на 17, Сафура вече е мегазвезда в родината си. Родена е в артистично семейство на 20 септември 1992. Баща й е актьор, а майка й - пианист и моден дизайнер. От малка Сафура се увлича по модата и дори сама скроява първите си сценични тоалети с малко помощ от мама.

Истинската й страст и най-голям талант обаче е пеенето. Започва да се занимава с музика на три години, за първи път излиза на сцена на шест. Сафура е и единствената известна жена в Азербайджан, която може да свири на саксофон. Тя е луда по книгите на Стефани Майър от поредицата „Здрач” и признава, че е почитателка и на Робърт Патинсън, който изпълнява ролята на вампира Едуард в екранизациите на творбите.

Участието на Сафура в "Евровизия" е като сбъдната мечта и тя е сигурна, че конкурсът ще допринесе много за развитието на кариерата й.

Азербайджан участва в песенната надпревара едва от три години, но вече има завидни успехи. През 2008 Елнур и Самир достигнаха до N 8 във финалното класиране, а миналата година Араш и Айсел финишираха трети на финала в Москва с парчето „Always”, което се превърна и в един от най-големите летни хитове в цяла Европа.

Повече информация, новини и снимки за Сафура - на:

http://safura.eurovisiontalents.com/

Песента - на:

http://www.youtube.com/watch?v=Ue7IirtbeMc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички