Тотален ъндърграунд в българо-испано-френски проект


Тотален ъндърграунд в българо-испано-френски проект

3516

After Many Days и родната формация GRДD (на снимката) ще изнесат съвместен концерт в столичния клуб The Box от 20.00 ч. на 7 април, сряда.

Така смятаните за ъндърграунд артисти обаче оформят мултинационален ко-хедлайн със звезден статус. Живописните шайки са готови да ви разходят из всички стилове на музикалните христоматии.

After Many Days e група, която с голямо майсторство съчетава стилове като джаз, фънк,хип-хоп, пост-хардкор с изразено испанско усещане за ритъм, което придава на музиката им привкус, определено отличаващ ги от множеството групи, които в търсене на дадено звучене изгубват собствената си идентичност. AMD получават много позитивни ревюта в престижни метъл издания като "French Metal", "Metal Sickness", "Metal Integral" и "Bateria Total". "Metal Sickness" даже сравнява тяхната възможност да предават емоция чрез нетрадиционните структури на парчетата с имена като Tool и Isis. Групата се състои от членове от Испания, Франция и България. В състава на формацията са: Бен - вокал, Онофре - китара, Раул - барабани, Пламен - бас, Андреш - китара.
 
Групата има издадени две EP-та, които може да свалите безплатно от техния официален myspace адрес:

www.myspace.com/aftermanydays


GRДD е донякъде събирателен образ на това, което може да се нарече български ъндърграунд. Членовете на групата са участвали (или все още действат) в групи като - Der Hunds, Mental Architects, KPD-0, mindown, Subzero Farm, Реакция. Най-общо стилът им е рок, създаден като алтернатива на общите представи за конструкцията и аранжимента на една композиция. Доказателство за това и фактът, че те изпълняват музиката си на български с ясната цел, че тяхното послание е лично за хората, принудени да търпят самотата и посредствеността в големия град, призовавайки ги да им се опълчат като бъдат малко по-човечни.

GRДD са Максим (Mental Architects) - вокали , Вили (Der Hunds) - китара, Петър (КПД-0), Олег - бас, Еленко Петров (Sub Zero Farm, ПД-0)
 
Дюбютното EP на бандата - "Град като GRДD", се смесва и мастерира от Антон Велев (китарист на Mental Architects) в момента. Проектът ще излезе чрез лейбъла на групата - ICR ("Imashi Cigarka Records"), през май.

Повече информация - в профила им във Фейсбук:

http://www.facebook.com/pages/GRDD/133832817895.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички