Тежка градска музика!


Тежка градска музика!

3118

Ако мислите, че не е възможно да съществува събитие, за което еднакво верни са изразите "културен обмен" и "гръм и трясък", то очевидно сте проспали снощния концерт на GRДD и испанците After Many Days в столичния клуб "The Box" (както за жалост направиха и много други, без да подозират какво изпускат).

Многоезична агресия, раздиращи баси и барабанисти-чудовища характеризираха и двете банди. На фона на тежкия атлернативен звук вилняха двама сходни по поведение и темперамент фронтмени, които бързо въвлякоха публиката в типичното за подобни концерти пого.

GRДD се качиха на сцента първи.

Те вече са добре известни с вълнуващия си звук и абсолютно неудържимите маймунства на вокала Макс (който по-късно обясни, че въплъщава истерията на цялата група). Сериозни и съсредоточени, Вили и Петър - китари, Олег - бас, Еленко Петров - барабани, действително предпочетоха да изливат чувствата си в сложни и безумно тежки градски композиции.

After Many Days донесоха в залата съвсем друг полъх. Макар и добре стъпили в нео метъл традицията, испанците бяха твърде фънки и въпреки мощния си звук, доста по-леки от GRДD.

С изпълнението им започнаха и танците, доколкото погото минава за танц, разбира се. Бенжамен, вокалът на AMD, скоро в мелето скоро, а в повечето парчета участие взимаше и фронтменът на на GRДD.

В приятния хаос, който настъпи, насока ни даваше Пламен, българският басист на After Many Days.

Вихърът завърши с два биса и нестихващи викове "otra" и "още".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички