Горе на тавана с Диалог


Горе на тавана с Диалог

5783

Група Диалог ще представи албума си "Горе на тавана" в столичния клуб "Radio Cafe" от 22.30 утре вечер, 27 май.  
     
Бандата, която доскоро никой не познаваше, проби много бързо в България, почти светкавично.

Още с първия си сингъл - „Жадувам”, рок и фънк бандата „залепна” на първо място в класацията за българска поп и рок музика на БНРЕскалатор” за цели четири седмици.

С това музикантите дадоха заявка, че ще разместят сериозно пластовете в българския музикален бизнес и обясниха задочно, че с тях „шега не бива”.

Всичко това, естествено беше абсолютен прецедент, защото Диалог живеят и свирят в Лондон, а не в България от повече от 10 години. Там е заснет и видеоклипът по „Жадувам”, където в някой от кадрите вокалистът Пламен Бонев лежи по гръб точно върху Гринуичкия меридиан.

Но… все още имаше такива, които си мислеха, че всичко това, което става с Диалог, е случайно и че „всяко чудо е за три дни”.

Малко след като позабавляваха всички свои (и не само свои) фенове със суперкупонджийското парче „Коледа дойде” и видеото по него (също заснето в Лондон), Диалог за миг не ни оставиха да си починем и отново „избиха рибата” с втория си сингъл „Ромео и Жулиета”, който от ново предложение в „Ескалатор” направо скочи на първо място за вече цели 5 седмици… засега.

Успоредно с това „Ромео и Жулиета” започна да катери и "Националния "Топ 100" – официалната класация за поп и рок музика в България.

Диалог са еклектична банда, която не може да бъде поставена в каквито и да е рамки.

Членовете й смесват, синтезират и забъркват много стилове в едно и могат да направят както размазваща балада, която всички да запеят ("Жадувам”), така да изстрелят рок-ен-рол трепач (”Rock And Roll”), да ударят здрав фънк (“Out Of Control”) или алтърнатив метъл (”Saturn’s Return”).

Ядрото на бандата са двамата български музиканти Пламен Бонев – вокали и Георги Георгиев – бас, вокали и уникалния австралийски фолклорен инструмент – диджериду. Останалите членове са Андреа Саменго – китари и Оливие Атила Аслан – ударни. Андреа е от италиански произход, роден е в Перу, но от 15 години живее в Лондон. Той е бил соло китарист на група Orgus. Оливие е французин и е завършил музизална академия в Лондон, специалност ударни инструменти. В записите на продукцията се включват и редица гост музиканти като саксофонистката Кейт Млинър и тромпетистката Карън Строу, които са от групата на Майкъл Болтън, Адам Пети, който е стар приятел на момчетата и е продуцент на видеото на „Жадувам”, а и свири китари в някои от песните. Той е работил с Cass от бенда на Skunk Anansie и Gary Barnacle от Jamiroquai. Парчето "Аре бе, бейби" е дует с Милена.

Албумът "Горе на тавана" - в каталога на музикален център "Рива Саунд", съдържа 11 парчета, в които всеки може да намери нещо за себе си и затова съвсем спокойно може да бъде наречен "универсален".

Още на:

www.myspace.com/dialogonline

www.youtube.com/dialogonline

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички