Готика и манга в рок бар Фенс на 30 май


Готика и манга в рок бар Фенс на 30 май

4986

Японската индъстриъл/готик и VJ група Готика (Gothika) ще изнесе представление в столичния рок-бар "Фенс" от 21.00 ч. на 30 май.

В шоуто ще участват още Mokushi и DJ Will.
 
Готика е формация, която черпи вдъхновение от манга културата, електро и индъстриъл музиката и традиционния японски театър. Странни костюми, кимона, чадъри, маски и противогази са част от атрибутите на музикантите. Те могат да бъдат причислени към EBM/индъстриъл стила, но винаги са се старали да бъдат интересни и затова в саунда им могат да бъдат открити различни елементи от други стилове. Звученето им е динамично и пропито с азиатски манга вкус. За качеството на групата говори и фактът, че вече е свирила на големите европейски фестивали като "Summer Darkness" и "Wave Gotik Treffen", има договор и участва в компилация на една от водещите фирми за индъстриъл и готик музика- "Alpha Matrix". Готика наскоро издадоха и албум с немската фирма "Danse Macabre", зад която стоят ексцентричните и гениални музиканти от готик/индъстриъл групата Дас Их (Das Ich).

Японците са гостували у нас няколко пъти и всички си спомнят с изключително удоволствие концертите им, партитата, приятелското отношение и традиционните вечери (или по-точно закуски) с феновете след като музикантите слязат от сцената, припомнят оргазиторите.

Заедно с гостите ще се изяви Mokushi - български EBM/schranz индъстриъл проект. Всъщност зад това име стои Симеон от вече бившите Animassacre. Като голям почитател на японската култура, манга филмите и електронната музика, той се вписва идеално в атмосферата на вечерта.

Преслушайте го тук:

www.myspace.com/mokushibg

DJ Will
ще вземе участие също със силен индъстриъл EBM сет. Предвидени са и прожекции на видеостената.
 
Всички те ще свирят за нас, ще се веселим заедно, ще се снимаме за спомен, ще седим на една маса и ще закусваме и пием кафе на сутринта, както правят добрите приятели, обещаха още организаторите.

Видео от едно от гостуванията на симпатичните японци:

http://www.youtube.com/watch?v=DWDasdoHHuE

Цена на билета за вход - 15 лв.

Още на:

www.corvus-records.com


www.myspace.com/corvusrecordsbg

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички