P.I.F. и Дер Хундс с общ концерт в Строежа


P.I.F. и Дер Хундс с общ концерт в Строежа

5323

Две категорично доказани в родната алтернативна музика имена ще споделят обща сцена в столичния клуб "Строежа" на 1 юни.

P.I.F. и Дер Хундс (Der Hunds) ще свирят за първи път заедно.

Концертът стартира от 22.30 ч., а клубът ще отвори в 20.00 ч. с подходящ микс от алтърнатив саунд и конкретно сиатълско звучене. Такава ще бъде насоката на цялата вечер, естествено извън лайв сетовете, по време на които групите ще наблегнат на авторски изпълнения.

P.I.F., воглаве с Димо Стоянов (на снимката), са сред най-стабилно наложените български банди през последното десетилетие. Първият суперуспешен албум, от който почти всяка песен се превръща в хит, е издаден през 2000 г. Включва "Колело", "Невидимо дете", "Пътуване", "Приказка", "Камбаните", "Вали" и донася на групата наградата на ММ в категорията "най-добър албум на годината". Историята продължава с множество изяви на живо, нови два албума през 2001 и 2006, песни като "Отлъчен", "Мечта", "Кой си ти?", "Лебед", "Свято"...  Концертите на P.I.F. са много богати като звучене, а музикантите могат да си позволят да изсвирят всичко!

Дер Хундс са представители на по-новата алтернативна сцена. До голяма степен повлияни от сиатълския саунд, те стартират през 2003, като впечатление правят перфектните им изпълнения на песни на Soundgarden, Audioslave, Temple Of The Dog, Alice In Chains, Mad Season. Групата  почти веднага е забелязана в средите и след предложение да се включи в култовата поредица от трибюти "Seattle Night", тя печели признанието на почитателите на жанра, превръща се в най-постоянния участник в събитието - със статут на хедлайнър. През 2008 излиза дебютният албум - "Blue Animals", в който музикантите приемат предизвикателството да звучат адекватно на фона на сравненията с големите имена по-горе и действително превръщат продукта си в един от най-стойностните за родната алтернативна сцена, според публика и журналисти.

Билети за концерта се разпространяват в мрежата на "Тикетстрийм" - вериги магазини "Офис 1", "На Тъмно", "М-тел", "Техномаркет", "Ориндж", "Строежа" и останалите каси на компанията, чиито локации могат да бъдат открити в официалния ѝ сайт.

Цената им е 7 лв.

Зад събитието отново застава Grolsch - холандската бира, която подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Както MySound.bg съобщи, тази вечер - 31 май, в "Строежа" ще се развихри хепъпинг, в който ще вземат вземат участие изпълнители и музиканти от различни групи. Деси от Фючър Шок (Phuture Shock), Нуфри от Паникън Уайаскър (Panican Whyasker), Рут, Васил Вутев от Пиромания и Чаво от Cotton Records.

Те ще са за първи път заедно на една сцена, представяйки диджейски сетове и колаборации с изпълнения на живо, като преминат през лаундж, фънк, соул, рок, рокабили, джънгъл, дръм-ен-бейс.

Началото е от 21.00 ч.

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички