Фестивал събира феновете на японската култура в парти център 4 км


Фестивал събира феновете на японската култура в парти център 4 км

1686

В разгара на лятото и знойните софийски жеги "Анивенчър" (Aniventure) – българският фестивал за аниме, манга и японска култура, се готви да отпразнува петата си годишнина.

Хепънингът ще се състои в столичния парти център "4 км" от 3 до 5 септември. Откриването започва с мощно парти в петък вечер и продължава цял уикенд. Дневната програма ще предложи на любителите разнообразни забавления, сред които гейминг, щандове и уъркшопове, суши, лекции, гейши, демонстрации, косплей, арт конкурси и изложби, АМВ-а, гаражна разпродажба и каквото още ви побере ума, обясняват организаторите.

Тази година е повече от специална за фестивала – тя не просто отбелязва неговия юбилей, но и бележи непрекъснатото разрастване на обществото от аниме и манга фенове – факт, без който съществуването на събитието би било невъзможно до днес.

В последните години японските продукции в сферите на анимацията (àниме) и комиксите (манга) все повече се налагат на световния пазар, печелейки милиони привърженици по целия свят. Независимо от разнообразния си формат и стил, аниме и манга успяват да запознаят и да направят съпричастни една към друга културите на Запада и Изтока, създавайки едно напълно ново културно движение. Неговите поддръжници, освен с комикси и анимация, активно се опитват да се запознаят и с японските култура и традции: облекло, език, навици, общество, история, музика, изкуство.

Изненада и нововъведение в "Анивенчър" е вечерната програма, за която са се погрижили H.M.S.U. и Миризма. За всички, за които купона никога не спира и настъпването на вечерта определено не е повод да си тръгнат, са предназначени двете вечерни партита - с дръм-ен-бейс и дъбстеп.

В петък ще бъде представена музикална вечер с дръм и бас насоченост. Артистите ще бъдат по двама на сцена в бек ту бек сесии. Stelf (H.M.S.U.) и Monk (BassWarriors) са подготвили дръмстеп сет, Targy:: H.M.S.U. и Javoreste ще представят по-тежкия дръм и бас, acidtrip (H.M.S.U.) и DJ Zion (Zion Lionz Sound System) ще ни разведат из пространствата на вокалния дъброк и джънгъл, от Mocks (H.M.S.U.) и Thought (Tech Itch, Freak) очакваме класически текстеп трип, а дуото Konspirator (H.M.S.U.) и Ndoe (Dope Reach) ще ни забавлява с джъмпъп и уобъл музика.

В съботната нощ ще бъде представена разнообразна програма с дъбстеп насоченост, подготвена от артистите на Mirizma. Специален гост на вечерта ще е румънката DropDread (Dubstep Police), а интересен акцент в сета на EXo (Mirizma) ще бъде участието на живо на Магдалена Петрович (чело). В изпълнение на живо ще се включи и водещият бийтбоксър Скилър (Skiller) (Mirizma), а участие в събитето ще вземат още Jamez Bongg (Mirizma), подкрепен от Illea (Illmate), както и артистите на MirizmaF0rtunah, KMN и DJ Smile.

Наред с вече традиционните събития като косплей шоу (конкурс и ревю на ръчно изработени костюми от аниме, манга или видео игри), АМВ конкурс (надпревара за монтаж на аниме клипове и музика), арт конкурс и изложба, впечатляващи гейм ивенти, организаторите са запланували и няколко нови и свежи попълнения. Сред тях са два напълно нови конкурса – за авторска манга и за фенфик (оригинален разказ по мотиви от аниме/манга).

"Анивенчър" 2010 отново ще очарова с хост клуб и мейд кафе (тази година: къща на гейшите, в която можете да побъбрите с някоя гейша на по чаша чай), както и с алея на талантите, но с леко променен вариант спрямо миналогодишното издание. Както винаги, неделима част от програмата са разнообразните лекции, демонстрации и работилнички, в голяма част от които тази година са ангажирани японските доброволци в България от организацията J-CAT.

Гостите могат още да очакват: комикси от цял свят, томболи, награди, роботи, кътче за забавления и отмора, възможност да се облекат и снимат в японски дрехи и много много други.

Събитието започва с официално окриване от 19 часа на 3 септември, на което освен всичко друго, подготвено ни от организаторите, културният аташе на Япония в България - госпожица Ая Отаки, ще отправи обръщение към гостите на фестивала.

Цените на билетите варират от 6 лв. за една музикална вечер до 16 лв. за два фестивални дни и две музикални вечери.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички