Джо Кокър с концерт в София на 28 май


Джо Кокър с концерт в София на 28 май

7486

Джо Кокър (Joe Cocker) ще пее в столичната зала "Фестивална" на 28 май по покана на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Именитият музикант ще представи както досегашните си хитове, така и песни от своя последен албум - "Hard Knocks" (2010).

Билетите ще бъдат на цени 80 лв. (правостоящи), 90 лв. (седящи) и 100 лв. (правостоящи Golden Circle). Те влизат в продажба на 14 февруари в мрежата на "Ивентим", включително "Германос", "Пикадили", "Техномаркет", пропуски ще се продават и в Билетен център, НДК.

Джо Кокър е огромно име в музикалния бизнес вече повече от 40 години. Издал е 21 студийни и четири концертни албума. Напоеният му с блус и соул глас просто не може да бъде сгрешен и е негова абсолютна запазена марка. Продал е милиони копия от своите проекти по целия свят и е създал невероятни и суперобичани хитове. Вокалистът е носител на най-престижните световни награди, включитело "Грами" (Grammy), "Златен глобус" и "Оскар". Удостоен е с Ордена на Британската империя. Без съмнение, той е не просто влиятелен изпълнител, а един от най-популярните и успешни певци за последните четири десетилетия.

Въпреки безбройните отличия и милионни продажби обаче, той симпатизира и се отъждествява с всички онези, които не са имали неговия късмет, аусайдерите и неоправданите. Трудно е да се повярва, но въпреки иконичния си статус, който има сред поколения фенове и колеги музиканти, Кокър продължава да не се възприема като победител.

Както MySound.bg отбеляза, артистът се завърна с нов албум, първи за Sony Music - "Hard Knocks", през есента на 2010 (на българския музикален пазар от "Вирджиния Рекърдс"). Изявата у нас е част от турнето в подкрепа на проекта.

"Вероятно съм изкарал повече време на улицата, отколкото в училище", обяснява 66-годишният британец. "Феновете, които са наоколо от достатъчно време, за да си ме спомнят през онези години, сигурно разбират името на новия ми албум", казва вокалистът. Но въпреки трудните времена и атмосферата, за която става дума, най-запалените фенове на Кокър (които трябваше да чакат повече от три години за нов материал) не трябва да се притесняват, че е поел рязко в нова музикална посока, далеч не е така. "Hard Knocks" е повече поп от всеки един от албумите му през последните години – особено последния му диск. "С Итън Джоунс, когото обичам и с когото работихме по "Hymn For My Soul" през 2007, почти направихме този албум като демо запис. Не използвахме никакви елетронни и специални ефекти", доверява Джо.

Албумът "Hard Knocks" е продуциран от Мат Сърлетик (Matchbox Twenty, Rob Thomas, Collective Soul, Carlos Santana) и включва девет съвсем нови песни, както и версия на Kокър по песента на Dixie Chicks "I Hope", продуцирана от нашвилската легенда Тони Браун (Tony Brown).

"Вече се бях срещнал с доста продуценти, когато се видяхме с Мат" - разказва певецът - "И просто си говорехме в студиото. Казах му, че искам да направя модерен албум, но не прекалено модерен. Знам, че трябва да се състезавам с деца по на 25 години, но не съм нито Green Day, нито който и да е от тях! Усетих, че с него можем да направим нещо различно".

За разлика от много други банди и артисти, които твърдят, че последната им творба им е най-добрата, Джо Кокър не вярва, че това е "някакво ново ниво" или нещо подобно и по- скоро оставя на феновете да преценят къде точно в дискографията му да поставят "Hard Knocks". "Предполагам, че това просто е моят 21 студиен албум след 40 години. Не изглежда чак толкова много", скромничи музикантът.

Изявите на живо винаги са били най-важна част за кариерата на вокалиста. Освен че представя песните от "Hard Knocks" пред публика, за турнето той е подготвил и още изненади за феновете.  "Ще чуете песни, които станаха доста успешни, но винаги са били пренебрегвани за шоутата на живо", обяснява той. "Разбира се, няма да пропуснем "You Can Leave Your Hat On" и "Unchain My Heart", винаги ги изпълняваме, но в средата на шоуто искам да има и някои стари парчета като "Simple Things" и "Tonight", допълва Кокър.

Подгответе се за наистина уникално и емоционално шоу и не го пропускайте, приканиха организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички