Валди Тотев поскъпва на 60 с юбилейно шоу в Първо студио на БНР


Валди Тотев поскъпва на 60 с юбилейно шоу в Първо студио на БНР

6432

"Тъй като неизбежно времето си върви и човек остарява, какво друго ни остава освен да гледаме на това от добрата му страна!? Като не можем да променим миналото, то поне да променим бъдещето! Затова и не разбирам хората, които смятат, че навремето е било по-хубаво, а всъщност хубавото беше заради хубавата възраст! Изглежда свободата е като здравето – човек не ги цени докато не му се отнемат. Ето сега мога спокойно да изпея парчето "Не ми е гот" например...", призна Валди Тотев преди няколко години.

"Не ми е гот" обаче едва ли ще прозвучи в репертоара, с който именитият музикант ще отбележи своя 60-годишен юбилей в Първо студио на БНР от 19.30 днес.

Защото на Валди му е гот към днешна дата. Той не само че не изпусна юздите на музата, която изгравира името му в дискографиите на Фактор (1971-1974), Синьо-белите (1974), Стари муцуни (1991-2003) и, разбира се, на Щурците (от 1976 насам), но откри още една - цигуларката Дими Димитрова.             

Афишът обявява, че концертът всъщност е на дуо Вал-Ди. "Послучай нашата (обща) 100-годишна музикална дейност, заповядайте", приканва с прочутото си чувство за хумор Тотев (клавишни, китара, хармоника, соло вокал).

"Ей на, навърших 60, тоест - минала е само 1/3 от живота ми", Валди цитира Уди Алън по повод собствения си юбилей, на който ще изпълни и най-новата си песен - "Фиеста", по Жак Превер. "Ще представя моите композиции хронолoгичо: тръгвам от "Футуролог" и 1980", поясни за МySound.bg изпълнителят, обещавайки над 20 парчета.

От класиките на Щурците ще прозвучат "Футуролог", "Не умирай", "От ден на ден", "Помниш ли?", "Среща с деня" и други, наред със соловите пиеси на Валди - "Жена", "Петък полунощ", "Светлината", "Този дъжд", "Джени", "Ако си представиш", "Вдигни очи".
   
Освен Дими Димитрова, ще му партнира и китаристът Петър Георгиев-Пешето, а за специални гости са поканени Милица Божинова, с която ще изпълнят "Силви", и Маргарита Хранова.

"С нея ще направим едно чудесно парче - "Внезапно", което е пято само веднъж на живо", поясни българският Елтън Джон (Elton John) за мелодията (т. Александър Петров), която спечели първа награда на конкурса "Песни на три морета" през 2003.     

Владимир "Валди" Тотев (роден в София на 4 август 1951) отдавна се утвърди като автор и изпълнител със собствен стил. Индивидуалната си кариера започва още в началото на 90-е, оставяйки своя непогрешим и изключително радиофоничен хитов почерк в албумите "Далтонистът" (1992), "Кръстопът" (1995), "В часа на залеза" (1999),"Светлината" (2002) и "Ветровито" (2004).

Дими Димитрова
е родена в Русе. Занимава се с музика от 6-годишна. Учи цигулка в музикалното училище, където учителка й е Николина Казакова – майка на известния цигулар Светлин Русев. Нейната кариерa на професионален музикант започва в Русенската филхармония, с която гастролира по света повече от 20 години – Испания, Франция, Германия, Холандия, Швейцария.

Участва в тримесечно турне с Дъблинската филхармония в САЩ преди две години.

В тандем с Валди е от 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички