Белослава изгря в Sofia Live Club. Полунощно слънце сред зимата


Белослава изгря в Sofia Live Club. Полунощно слънце сред зимата

6151

По традиция, когато навън температурите са по-подходящи за някоя сибирска приказка, а ледовете по тротоарите са с дебелината на банков сейф, често изгрява едно малко, но адски силно слънце, заради което забравяме за вкочаняващия мраз.

Това слънце, разбира се, е Белослава, която разтопи претъпкания Sofia LiveClub снощи. Традицията може да проследим още от елегантните й коледни концерти в Народния театър, които и тогава пълнеха всички места. Даже оставаха много хора, които не бяха успели да си закупят билет и се надяваха на чудо. На някой милостив разпоредител, който да ги пусне през страничен вход на цената на половин билет например. Нещо, което на мен лично ми се случи на третия й, и за съжаление, последен до този момент концерт във "Вазовия храм".

Затова и не бе особено шокиращо, че опашката снощи се виеше още пред черните врати на столичния клуб, продължаваше и пред гардероба, а вътре човек си проправяше път едва ли не като морски пехотинец, пълзящ на четири крака през някой окоп. Но всичко това е повече от прекрасно, тъй като говори само едно – за сцепващ интерес към български изпълнител.

Белослава излезе около 40 минути след обявения час - 23.00 ч., подгряна от сета на Vladislav Moustache Love. С присъщия си романтичен стил вокалистката пожела на присъстващите честита нова година: да се имаме, искаме, пазим и обичаме. Едно от началните парчета беше "Ангел". "Слушай ме" започна със страхотно въведение от маестро Живко Петров, без който един концерт на Белослава би бил само половин изживяване. Певицата си припомни за първото й сработване с маестрото, когато през 1998 седели в Суинга и тя започнала да пише текст на кочан за сметки, който се превърнал и в първата им песен, а именно - "Забравих си шала". След нея последва "Имаш празен поглед", чиито лирики си остават едни от най-адекватните и социално ангажиращи слова на изпълнителката. Китаристът Антони Рикев и барабанистът Димитър Семов съпровождаха Слава, допринасяйки за артистичната атмосфера на и около сцената.

Едно от многото качества на Белослава, заслущаващо адмирации, е, че дава глас и оказва огромна подкрепа на млади и изключително талантливи изпълнители. В случая представи своите беквокалисти, като им остави място да изпълнят тяхно парче. Александър Славчев, който свири и на китара, и Елена Кокорска показаха, че мястото им е точно под прожекторите на сцената. При това - пред хора, които ценят истински стойностна музика.

След 15-те минути слава на беквокалистите, всички музиканти се върнаха, за да изпълнят "Why" (виж клипа ТУК) и "Нямаме време".

Настъпи половинчасова почивка, а към 1.00 часа концертът продължи с премиерата на новия сингъл - "Father Funky", живо, разчупващо парче в духа на най-добрите години на Студио 54. То е композирано за всички приятели на музикантите, които вече са бащи, но са си останали такива, каквито са били и преди.

Обстановката се нажежи, когато след това на сцената излезе Орлин Павлов, за да изпълни с Белослава и маестрото едно бавно, лирично и любовно парче. Естествено, "Всяка година по същото време". А публиката тотално се предаде на това, което певицата винаги е проповядвала – вечността, любовта и това, че за нея трябват двама.

Нощта продължи в летни, морски бризове.

Времето навън окончателно бе спряло да има каквото и да било значение за всички, избрали да се оставят на лъчите на Белослава.

Снимки на Филип Руйчев - в секцията "Галерии".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички