Откраднаха техника за 13 000 лв. от Good Music Society


Откраднаха техника за 13 000 лв. от Good Music Society

4526

Музикално оборудване и инструменти за близо 13 000 лв. откраднаха неизвестни извършители от студиото на Good Music Society преди броени дни.

Изнесени са са общо два пулта, един китарен усилвател, две китари, всички процесори и ефекти за китара, всички микрофони и дори кабелите. Крадците, отмъкнали уникален китарен усилвател Fender Bassman, произведен през 1972, и 22-канален пулт Allen & Heath, на практика парализираха дейността на една от най-интересните рок-ен-рол банди на българската сцена напоследък.

"Могат да откраднат инструментите ни, но не и добрата музика, която правим", каза Михаил Стефанов, фронтмен на Good Music Society, веднага след като научи за обира. "Причината в името ни да има думата society (общество, прев. англ.) е, че ние не сме сами – около нас има огромна група от приятели, които вярваме, че ще ни подкрепят в този труден момент. Убеден съм, че само след няколко седмици ще се върнем на сцената по-силни от всякога", категоричен е Мишо (на снимката).
 
След кражбата бандата реагира светкавично - музикантите направиха специална фотосесия, в която "свирят" без инструменти с призив за подкрепа към всички техни приятели да ги подкрепят. Целта на кампанията е да бъдат събрани средства не само за възстановяването на откраднатите вещи, но и за набавяне на допълнително озвучаване, което да даде на групата пълна независимост.
 
За набирането на общо 16 хиляди лева, в които е включена и застраховката на новото оборудване, Good Music Society отвори специална банкова сметка и създаде група във Facebook, в която са регистрирани над 3000 души само за два дни.

Всички, които искат да подкрепят формацията да се върне на сцената, могат да го направят през банковата сметка на групата: BG92UNCR70001520483211/код UNCRBGSF, или през системите за онлайн плащания PAYPAL и E-PAY.

За набирането на необходимите средства музикантите планират и серия от концерти, които ще реализират с оборудване, предоставено от приятели.

Лош късмет в това отношение преследва и група Акага. Инструментите на музикантите се оказаха сред най-предпочитаните вещи за кражба.

Само преди броени дни бяха отмъкнати чинелите (Paiste 2002) и eлектронният пад (Yamaha DTX Multi 12) на барабаниста Димитър Митев–Дънди. В следобедните часове в неделя бе разбит багажникът на колата му, което се случи на оживената софийска улица (точно на ъгъла на улица "Денкоглу" и булевард "Витоша").

Това е поредния инцидент с музикалните инструменти на групата. Досега потърпевши бяха фронтменът и басист на Акага, Краси Куртев, който за кратко бе лишен от уникалната си поръчкова бас китара. По чудо инструментът бе намерен броени часове преди големия концерт на Графа и Акага в зала "Универсиада". Тромбонистът Джоджо пък два пъти става жертва на кражба на инструмента си, при това втория път съвсем скоро. За радост ценният тромбон беше открит бързо от органите на реда.


Полицейските власти работят по разкриването на кражбата на чинелите и електронния пад, като всички се надяват скоро да бъдат открити.

Независимо от неволите с инструментите, Акага се шегуват, че са късметлии, защото накрая нещата винаги се подреждат, а фюжън бендът продължава да радва феновете си с гигове из цяла България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички