Depeche Mode в студио!


Depeche Mode в студио!

1360

Следващият албум на Депеш Мод (Depeche Mode) - 13-ти студиен в дискографията на знаменитите британци, ще излезе догодина.

Това съобщи Дейв Гахан (Dave Gahan). "Вече имаме и планове за концерти през 2013", доверява фронтменът на бандата, обяснявайки, че групата разполага с 20 парчета, от които да избира. Краен срок за това: ноември.

Вокалните партии са записани в домашното студио на Гахан в Ню Йорк

"Част от материала е много добър, но останалите парчета се налага да бъдат дообработени", пояснява харизматичният певец, като не крие, че вторият етап по работата над албума ще започне след като той и Мартин Гор (Martin Gore) приключат със страничните си проекти.

Дейв участва в новия диск на Soulsavers, като звучи в актуалния сингъл на английските продуценти Рич Мачив и Йън Глоувър - "Longest Day". Дългосвирещият запис "The Light The Dead See" се очаква на 21 май.

Мартин Гор пък, съвместно с бившия член на Депеш Мод - Винс Кларк (Vince Clarke), напуснал формацията през 1981, създадоха проекта VCMG и композираха албума "Ssss". "За мен беше чудесна почивка да направя нещо съвсем различно, което не включва умоблъскане за текстове и вокални мелодии. Сега работя с Депеш с още по-голям ентусиазъм. "Ssss" ми даде творчески тласък", заяви Гор, подчертавайки задоволството си от работата с Кларк, с когото творят за първи път от 30 години.

Новият албум на Депеш Мод ще бъде е продуциран от Ben Hillier и Christoffer Berg, сред съучастниците е продуцентът и звуков инженер Ферг Петеркин, с когото музикантите работиха по предишния си диск - "Sounds Of The Universe" (2009), и миксираха концертните аранжименти за своето последното турне. До шведа са се допитвали светила като Editors, Ейми Уайнхаус, The Horrors, Греъм Коксън от Блър (Blur) и много други. Още едно име се спряга до Гахан и Ко. напоследък - Кърт Уенала. Швейцарският диджей, продуцент и мултиинструменталист е забъркан в соловото творчество на Дейв.

Както MySound.bg писа, родните фенове очакваха своите любимци в София като част от турнето им Tour Of The Universe на 18 май 2009, но поради здравословни проблеми с Гахан няколко от концертите - в т.ч. и този у нас, бяха пренасрочени, а впоследствие и отложени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички