Вики Терзийска (Мастило) и Графа посадиха дръвчета


Вики Терзийска (Мастило) и Графа посадиха дръвчета

8500

Фронтдамата на Мастило - Виктория Терзийска, и Владимир Ампов-Графа бяха едни от десетките български изпълнители, които се включиха в еко акцията, организирана от "БГ радио" вчера.

В един от последните слънчеви дни тази година и само две седмици преди ключовата конференция в Копенхаген за климатичните промени, медията се превърна в първата институция у нас, направила въглероден офсет на музикално събитие в страната.

Столичният парк “Гео Милев”, район "Слатина",  влезе в историята като парка, в който за първи път е направен въглероден офсет в България.

Това се случи в точно 13.00 ч. във вторник.

През месец май по време на церемонията по връчване на Годишните музикални награди за 2009 "БГ радио" обеща да компенсира всички вредни въглеродни емисии, които тя е произвела, като засади необходимия брой дървета и покаже, че когато всеки направи нещо малко, ефектът ще бъде голям.

Водещите на зеленото афтърпарти Орлин и Лео дойдоха с уникално електрическо трaбантче, което не замърсява атмосферата, а Симо и Богдана от сутрешното предаване на медията "Стартер" обясниха на достъпен език за всички гости какво точно представлява въглеродния офсет и колко лесно всеки от нас може да помогне на околната среда и да изкупи еко греховете си.

Освен Вики и Графа, в зелената инициатива, като засадиха дръвче, се включиха:

Ирина Флорин, дует Авеню, Б.Т.Р., Галя, Орлин Горанов, Мастило, Нора, Маги Джанаварова, Мери Бойс Бенд, Миро, Ники Кънчев, Спенс и Криско, група Остава, Криста, Биляна Петринска, Лора и Данчо Караджови, Йоанна от Дийп Зоун, Деси от Фючър шок, Ясен Зердев и група HD, Лара Береану, Ерол, Виктория Терзийска от Мастило, Илиян и Джули от "Big50" по "City TV", Маги Малеева, Анa Пaпадопoлу, доцент Георги Костов, заместник-министър в Министерството на земеделието и храните, Ева Митова – кмет на район "Подуене", г-жа Антоанета Апостолова – кмет на район "Слатина", и една цяла детска градина – ЦДГ #55 “Веселина”!

"БГ радио" няма намерение да спре еко инициативите си със засаждането на тези 100 широколистни дървета.

От ефира медията ще продължи да подкрепя опазването на природата със силата на българската музика.

А напролет засаждането продължава!

Въглероден офсет означава да се компенсира или откупи вредното въздействие, причинено на околната среда чрез алтернативни методи – засаждане на дървета, закупуване на въглеродни кредити от еко фондове, включване в проекти със слънчева или вятърна енергия и т. н.

"БГ радио" благодари на Столична Община, район "Слатина" и летище "София", са помогнали да спазят зеленото си обещание.

За още новини - на www.bgradio.net.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички