MySound.bg

Британският поп-идол Джордж Майкъл с мега-концерт в София

18.04.07 / 13:16

Британският поп-идол Джордж Майкъл с мега-концерт в София

Джордж Майкъл е съвършен не само в изпълнението на своите песни. Той има изключително прецизни изисквания по отношение на сцената и режисурата на спектаклите, в каквито се превръща всеки един от неговите концерти. Публиката изпада във възторг от умението на британски поп-идол да придаде уникалност на всяко свое изпълнение. Правят впечатление естетическите му възприятия за хармоничност и пространственост при всяко поредно сценично появяване. Музиката на Крал Джордж остава незабравимо изживяване за всеки почитател, давайки му онова върховно душевно удоволствие, каквото само той е в състояние да ни подари.

Невиждано до сега шоу ще бъде концерта на Джордж Майкъл в София на 28 май на стадион „Локомотив”. Мега-продукцията на звездата пристига с 30 ТИР-а, 11 тур -автобуса и допълнителни транспортни средства. Сцената на шоуто е конструирана специално за „25 Live Tour” и ще се строи в продължение на 4 дни, собственост е на Stage Co – фирмата, която снабдява със сцена U2 и „Ролингстоунс”. Ще бъдат построени 6 продакшън-офиса с размери 13 на 3 м., които ще разполагат с 5 отделни интернет-линии. В София пристигат над 200 души технически и обслужващ персонал. Продукцията доставя цялостното обзавеждане на гримьорните на звездата, както и на тези на бек-вокалите, музикантите и подгряващата група. От организаторите - „Жокер Медиа” се изисква да осигурят специалист – цветар, който да декорира с живи цветя гримьорните и помещенията, определени за офиси на продукцията. От българска страна в подготовката на сцената и концерта ще се включат над 100 души.

Концертът в София ще се различава от останалите от турнето му „25 Live” най-вече поради неговата обществена ангажираност. Джордж Майкъл прие чрез гостуването си в България да подкрепи несправедливо осъдените български медици в Либия. Известен със своята съпричастност към социалнозначими проблеми, той ще се опита да бъде полезен на спасителната кауза за съдбата на нашите сънародници, които вече осем години са лишени от свобода в либийския затвор. Концертът в София отново и още по-красноречиво ще напомни за необходимостта от спешно решение на казуса с осъдените на смърт български медици.