MySound.bg

Истинската история на Джудас Прийст излиза в книга

21.04.07 / 13:06

Истинската история на Джудас Прийст излиза в книга

През септември излиза книгата за метъл светилата Джудас Прийст на име „Защитници на вярата: истинската история на Джудас Прийст“. Авторът Нийл Даниелс я описва като „биография на боговете на метъла“ и „история за група бедни младежи от работническата класа, тръгнали по стъпките на своите герои.“

„Защитници на вярата: истинската история на Джудас Прийст“ твърди, че представя пълното лице на бандата - от трудното им начало през 60-те в Западен Бромуич, през първите им демота, противоречивия им договор с „Гъл Рекърдс“ и пробивът на групата със СиБиЕс, всеки албум и всяко турне са описани.

Това е история на непрекъснати промени в състава, разпродадени турнета, битки с консервативните американски фундменталисти, пълно разпадане на групата и новото им начало с друг певец през 1996. И накрая, изключително успешното им повторно събиране през 2003 с Роб Халфорд, самопровъзгласил се за Бог на метъла, което ги върна на световните сцени.

Книгата съдържа над 50 интервюта с изтъкнати музиканти, продуценти, журналисти, приятели от детството и бивши членове на групата.

Още през февруари обаче на официалния сайт на Джудас Прийст представителката на мениджмънта им Джейн Андрюс се обърна към феновете:

„Искаме да кажем на всички, че книгата на Нийл Даниелс „Защитници на вярата: истинската история на Джудас Прийст“, която ще излезе скоро, не е официално издание на групата и не е одобрена от тях. Нямаме нищо общо с тази книга и най-вероятно това не е истинската история на Джудас Прийст“.