MySound.bg

Дисквалифицираха Стоян Роянов - Я-я от конкурса Евровизия

29.01.08 / 16:25

Дисквалифицираха Стоян Роянов - Я-я от конкурса Евровизия

Стоян Роянов - Я-я бе дисквалифициран от "Евровизия", тъй като е вече бил изпълнявал песента си в публичното пространство, с което е нарушил регламента на конкурса.

Според него заявеното за участие парче не трябва да е публично изпълнявано и комерсиално разпространявано.

Парчето "Сомберо" прозвучало предаването "Полет над нощта" по БНТ

"Аз съм артист и е нормално да пропусна, че "Сомберо" вече съм го изпълнявал, защото за мен е важна публиката, емоцията и шоуто, което правя, а не точно кое парче пея", казва Стоян Роянов - Я-я.

"Възможно е да съм пял песента, станало е защото работя върху албума си от доста време. Това е продукт, който отдавна чака да бъде издаден и аз непрекъснато мисля за това, като навсякъде се опитвам да го представям и популяризирам", допълва музикантът.

"Преминах през няколко продуцента, които имаха желание, но не успяха да реализират този проект. Единствено "Жокер Медия" застана зад мен и ме подкрепи. Благодарение на тях вече имам заснет видеоклип, който от скоро се върти в ефира, а след няколко месеца ще излезе и първият ми самостоятелен албум", казва той.

"Искрено съжалявам, че няма да мога да продължа напред. За мен "Евровизия" бе шанс да достигна до повече хора и да популяризирам моята музика. От начина, по който публиката ме посрещна и прие на полуфинала, разбрах, че хората имат нужда от музиката ми и че тя им харесва. Благодаря на "Жокер Медия" за това, че съвсем скоро моят труд ще излезе на бял свят", признава Роянов.

След неговото отстраняване от конкурса 15-членното жури селектира и изпрати на финал песента на Светозар Христов и Владимир Димов "Tired Soul".

Финалът на тазгодишното издание на "Евровизия" ще бъде на 24 май.

В него ще участват 25 държави.