MySound.bg

Щатски рапъри записват албум с дует Мания

18.12.13 / 15:00

Щатски рапъри записват албум с дует Мания

Американските рапъри Ritchy Joyce и Jamie Hailey избраха българския дует Мания за вокалното изпълнение в новия им албум (обложката на снимката), който излиза в средата на 2014, съобщава "ВИП Комюникейшън".

Дискът ще бъде записан на два континента - Европа и Америка, тъй като малката сестра - Юлия, живее в София със семейството си. Дани от 6 години живее и работи в САЩ заедно със съпруга си - бившия пианист на групата Латинопартизани Ивелин Атанасов. Двамата се завръщат на родна земя за рождения ѝ ден – 18 декември, и дуетът отново в пълен състав ще радва почитателите си.

Двете вече има заявени участия за 20-дневния престой на Даниела в България и ще зарадват меломаните със златните си хитове.

"Участвах в America's Got Talent и се запознах с имитатор на Michael Jackson. Момчето се казва Shedly и станахме много добри приятели. Тази година през март ме потърси, за да ме свърже с утвърден щатски китарист и композитор. Той търсеше вокалистка, която да изпее авторските му песни. Получавала съм много такива предложения, но този път като чух песните, много ми харесаха и веднага се съгласих. Така се запознах и с рапърите. Те чуха мои песни и на дует Мания, и започнах да записвам. Албумът включва общо 14 песни. Харесаха и Юлия, искат да я включим в проекта. Ще се наложи тя да записва в България, а след това ще мастерираме в Ню Йорк", сподели Дани.  

Дует Мания - създаден от сестрите Даниела и Юлия през 1999 , направи бум още с първия си албум “Не е истина” (1999), с продадени повече от 50 000 копия. Вторият диск - “Хладни очи”, също придоби популярност и донесе на певиците доста музикални награди. Със сингъла "Bitter-SweetМания участва в международния конкурс "Евровизия".

Даниела и Юлия са концертирали в цял свят - Норвегия, Германия, Дания, Русия, Кипър, Израел, Египет, Чехия, Англия, Ирландия, Швейцария, Македония, Китай, Южна Корея и САЩ. Дуетът е включен през 2000 в голямо турне в Македония като подгряваща група на сръбската звезда Жерко Самарджич.

Певиците са неизменна част от някои от най-престижните музикални събития и концерти у нас заедно със светила като Васил Найденов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Маргарита Хранова, Йорданка Христова, Петя Буюклиева, Тоника СВ, Илия Ангелов, Камелия Тодорова и БТР. Признание за техния успех е и специалната покана от Лили Иванова през 2003 като подгряваща група в неин концерт, на който присъства холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам.   

През април 2007 Юлия и нейният съпруг Емил са ощастливени от своята първа рожба. Същата година е сватбата на Дани с Ивелин, тогава започва и техният нов житейски етап в Ню Йорк.