MySound.bg

Хип-хоп гиганти забиват на ON! Fest Beyond Hip-Hop Party

06.06.17 / 00:01

Хип-хоп гиганти забиват на ON! Fest Beyond Hip-Hop Party

С ударна доза хип-хоп стартира фестивалът за градска култура ON! Fest, който се завръща зрелищно след тригодишна пауза.
 
Столичният "Интер експо" център ще се превърне в най-голямата арена в Югоизточна Европа за игри, спортове и забавления на 24 юни. Вечерта щафетата поемат Rawland, Григовор, Жлъч и Гена, последвани от Боро Първи, Young BB Young и NDOE за незабравимо Beyond Hip-Hop Party.
 
По-рано през деня, вдъхновени от американските улични дневни партита, ON! Fеst и академията за диджей продуценти Sound Ninja организират Block Party – музика на живо, графити конкурси и брейк танци на открито. Ще има хип-хоп, грайм, рага и трап селекция от диджеите Bashment (Стоян Николов) и FNKZ (Юлиян Методиев) в комбинация с емситата Hема (Любомир Симеонов), Jahmmy Youth (Цветелин Грударски), Chibook (Александър Георгиев). Те стоят зад Gremlinz, наскоро създаден проект, който има за цел да поднесе предимно британски грайм и басс звук на софийска сцена, както и Dancehallist, 100% денсхол – рага движение на локално ниво, чиято цел е да се представи качествен подбор на най-доброто от денсхол културата. Ексклузивно в деня на събитието двата проекта ще се обединят в едно цяло Mash Up Medley Crew, но има уловка. Артистите ще излязат от комфортните си зони, което буквално означава смяна на стиловете! Ще сменят всичко, ако трябва и микрофоните, поясняват организаторите.
 
По време на брейк работилниците в ON! Street зоната, организирана от BBoy Spago, в която ще приветстваме и супернаграждаваните гости от Украйна - BBoy Intact и BBoy Pluto, както и BBoy Kleju от Полша, зад пулта ще се изявят и младите таланти, преминали през школовката на Sound Ninja Music Academy. Това са DJ FNKZ (Юлиян Методиев) и DJ/Beatbox Moshino (Веселин Падолски). Ексклузивен лайв-сет на барабани от Васил Вутев (Soulization) ще закрие брейк програмата през втория ден на събитието в комбинация с фрийстайл footwork battle. 

И още музика: в рамките на фестивала, Sound Ninja ще обособи две тематични зони, в които посетителите ще се запознаят от близо с най-новите аналогови и дигитални инструменти за продуциране и DJ-ing, любезно осигурени от вносителя Dynacord България. В зоната Ninja Gear гостите ще могат да тестват контролери, синтезатори и дръм машини на Novation, Roland, Yamaha, Akai, Numark, Technics и други, DJ gear и вокални ефекти, както и да получат ценни съвети и препоръки от екипа. 

В зона Pop-up Band, групи от 2 до 5 души ще могат да се включат в импровизиран джем сешън заедно с приятели или с напълно непознати хора, като създадат изцяло авторско парче на място! Разбира се, нинджа екипът ще съдейства и помага на ентусиастите, както и ще направи показна демо сесия. 

Билети за ON! Fest могат да бъдат намерени тук http://onfest.org/tickets.php, като всяка кагегория дава и достъп до Beyond Hip-Hop Party. Отделен пропуск само за Beyond Hip-Hop Party може да се закупи на място срещу 7 лв. Начален час - 21.00 ч. Достъпът до партито е 18+. Лица под 18 години ще се допускат само с пълнолетен придружител и заверена декларация. 
 
За ON! Fest: 
 
24 и 25 юни са датите, на които София ще се зареди с огромна доза адреналин. Фестивалът за градска култура ON! Fest се завръща! След тригодишна пауза той обещава да е по-мащабен и по-вдъхновяващ отвсякога - повече зони, повече участници, повече преживяване на над 20 000 кв.м. в "Интер експо" център. 
 
Както MySound.bg вече съобщи, Beyond Fun (Отвъд забавлението) е мотото на тазгодишното издание, а организаторите обещават да присъстващите отвъд всичко, преживяни досега.
 
Най-голямата арена в Югоизточна Европа за гейминг и съвременна градска култура ще обедини в незабравимо събитие екстремни спортове и зрелищни батъли, европейски гейминг турнири, спиращи дъха игри на живо, графити, музика, екзотично аниме и косплей, прожекции, образователни дискусии, вдъхновящи работилници и страхотно забавление.
 
Още - на onfest.org, както и във Фейсбук и Туитър.