MySound.bg

Над 7 000 души събра Балканско веселие

08.07.17 / 00:01

Над 7 000 души събра Балканско веселие

Първият по рода си фестивал "Балканско веселие" стартира успешно в Сандански, както MySound.bg писа.
 
Началото на празника  на музиката, мезето и питието предизвика истински бум в южния ни град. Повече от 7 000 души се събраха на "Алеята на дипломата", за да станат част от богатата програма, осигурена от организаторите от "Мюзик Медия Клъстер" и община Сандански с различни атракциони и забавни игри за малки и големи. За любителите на балканската кухня ресторантьори с огромен опит в бранша демонстрираха приготвянето на най-различни специалитети, а всеки посетител можеше да се освежи с разхладително питие. Гостите на фестивала имаха възможността да се насладят на представените от изложителите занаятчийски произведения и да опитат от предлаганите лакомства.
 
Официалното начало бе поставено от кмета на община Сандански Кирил Котев. Той поздрави всички и пожела много успех на новото за града начинание. Веднага след неговите думи бе даден старт и на музикалната програма на пилотното издание на "Балканско веселие".
 
В първата от четирите фестивални вечери се изявиха няколко местни формации. Ансамбълът за народни песни и танци Никола Вапцаров с ръководител Гергана Костадинова представи интересна фолклорна програма, духовият оркестър към община Сандански с ръководител Константин Кирянов зарадва публиката с интерпретации на популярни песни, а младежите танцова формация Хоуп с ръководител Невена СтанковаСмилянска буквално взриви публиката с невероятните изпълнения на модерни танци.
 
След това дойде ред и на популярните имена. Първа на сцената се качи фолклорната изпълнителка Ива Давидова, облечена като Райна Княгиня. Тя излезе в компанията на тъпанджиите от Троп‘Ангелес. Талантливата певица гордо развя българския трибагреник и успя да накара многобройната публика да заиграе кръшни хора. Тя изпълни някои от най-емблематичните народни песни, обичани от всички българи. Освен това зарадва гостите и с песни от своя богат репертоар и композиции, представяла на международния фестивал "Пирин фолк". В края тя слезе от сцената и отиде сред гостите на фестивала, за да ги поздрави с изпълнение, а те извиха едно от най-дългите хора.
 
Изключително добре приети бяха и чаровните момичета от трио Caramel. Красавиците изпълниха за първи път на живо пред публика най-новата си песен "Mr. Lover", чиято премиера бе същия ден в ефира на Фен ТВ и Balkanika Music Television. Трите момичета представиха също и останалите си хитове, както и популярни песни от българската и балканската музика в различни жанрове. Никол, Карина и Ивайла бяха подготвили специална програма за първото издание на "Балканско веселие", в която демонстрираха не само музикални, но и танцувални умения. Те спечелиха сърцата на публиката в град Сандански, която не искаше те да слизат от сцената.
 
Кулминацията на вечерта бе мегазвездата Алисия. Атрактивната изпълнителка предизвика истинска еуфория в многохилядната публика още с появата си на сцената. Жители на Сандански, както и гости от други краища на България и съседни балкански държави, бяха дошли да се насладят на изпълненията на звездата на "Ара Мюзик". Тя представи истински музикален маратон с хитовете си през годините, като през цялото време публиката не спираше да пее с нея и бурно да я аплодира. По време на изявата си тя покани на сцената към нея да се присъединят и момичетата от трио Caramel, като ги поздрави за актуалния им проект и дори самата тя се включи в припева на парчето "Mr. Lover". След края на програмата си Алисия (на снимката) бе обградена от множество фенове, които искаха да се снимат за спомен с любимката си. Въпреки че след края на шоуто изпълнителката трябваше да отпътува за следващо участие, тя не отказа на своите почитатели.
 
"Балканско веселие" ще продължи до 9 юли, като всеки ден ще предлага много кулинарни изкушения, квалитетни питиета, атракциони, игри и забавления и разнообразна програма с големите звезди на българската и балканската музика.