MySound.bg

Дългоочакваният албум на Дичо вече е факт

12.11.17 / 23:59

Дългоочакваният албум на Дичо вече е факт

"Дух" се казва новият албум на Дичо, който събира на едно място творчеството му в продължение на 9 години.
 
Проектът, който съдържа 21 парчета, вече е на музикалния пазар. В диска могат да се открият различни стилове и затова певецът споделя, че албумът е много шарен, като за всеки има по нещо. В "Дух" звучат поп-рок,  фънк, хип-хоп, а заглавието идва от едноименното парче, включено в него, и от символиката , че именно духът движи човека напред и му дава сила за борбата и успехите по пътя. Обложката е ръчно изрисувана от популярните татуисти братя Смокови
 
Интересното е, че в записа участват много  музиканти – приятели на Дичо, с които изпълнителят има съвместни проекти през годините. Сред тях са Ъпсурт,  Оги 23, Акага, Поли Генова, Лора Караджова, Скандау, Лео, Део и Играта, оперната певица Гери Николаева и други. Голяма част  от съдържанието са  вече познати или съвсем нови авторски песни, направени заедно с музикантите, с които Дичо работи постоянно - Иван Йорданов-Чери и Алекс Лазаров.  
 
Албумът се разпространява със съдействието на бензиностанции OMV, в чиито обекти Дичо ще направи представяне, съответно  на 10 ноември в Бургас, 11 ноември – във Варна и в Пловдив на 12 ноември. Там изпълнителят ще се среща с фенове на по кафе и ще раздава автографи.
 
По повод дългоочаквания албум, Дичо планира концерт през декември, на който ще покани на сцената всички изпълнители, които участват в "Дух".  
 
Албумът може да се открие и в онлайн платформите Spotify, SoundCloud и YouTube.