MySound.bg

Пътешествие отвъд звездите с Medwyn Goodall

17.02.18 / 00:01

Пътешествие отвъд звездите с Medwyn Goodall

Ню ейдж китаристът, по-точно е да се каже мултиинструменталистът, Medwyn Goodall е роден в Йоркшир, Англия, и вдъхновен от хитовете на Beatles и Beach Boys, започва да се занимава с музика още като дете.

На 11-годишна възраст среща поп звездата Cliff Richard, който го насърчава да следва кариерата си като изпълнител. Не след дълго Goodall започва да композира песни като тийнейджър, печелейки местна известност с групата си Trax. По-късно усвоява впечатляващ набор от инструменти, включително мандоли, пиано, барабани, арфи, флейта, глокеспиел, панпипа, вибрафон и синтезатор. Докато учи в колеж по изкуства открива свое звукозаписно студио, продуцирайки артисти от класически ансамбли до пънк групи. Вдъхновен от природата, започва да записва собствена ембиънт инструментална музика и така се появява неговият дебютен албум "Angel Sleep" (1989) в каталога на лейбъла New World Music

В наши дни Medwyn вече е легенда в света на ню ейдж и инструменталната музика, с над четири милиона продажби на албуми. Със своите 4 златни диска, 1 платинен и поредица престижни  награди, той се сдобива с международно признание за своята продуктивност в  различни стилове, но най-вече като автор на запаметяваща се музика с ярко изразена мелодичност, емоционалност и въздействие. Всичко това му дава възможност през 2002 година да стане независим от продуцентите като основе собствен лейбъл - MG Music.

Ето как мултиинструменталистът ни въвежда в проекта си "The Portal" ("Порталът") (2016): "По време на гръмотевична буря в небето се разкрива древен портал и през него стигаме звездите и отвъд тях. Каня ви на пътешествие на въображението, вземете си чадърите, защото вали истински дъжд".

"The Portal" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми  "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 17 февруари, след новините от 21.00 ч.