MySound.bg

Какво се чува в Космоса, разказва Рафи на децата в Музейко

25.02.18 / 00:00

Какво се чува в Космоса, разказва Рафи на децата в Музейко

Рафи става "Музейковец за 1 ден" и посреща любопитните малчугани сред изложбите в "Музейко", посветени на Космоса, тази неделя, 25 февруари.

Любимият на българските деца и тийнейджъри музикант, композитор и продуцент се изправя пред загадките на бъдещето, за да чуе какво мислят бъдещите изследователи за звука в космическа среда - какво представлява той, как бихме го чували на Марс, пътуват ли звукови вълни в открития Космос и може ли да ги чуем оттам.

В компанията на Рафи децата ще се докоснат до света на бъдещето, ще изпратят песни към Космоса и ще научат как преди 40 години един от най-харизматичните космически учени - Карл Сейгън, изпрати в Космоса златна грамофонна плоча със звуци от нашата планета, сред които и българската народна песен "Излел е Дельо Хайдутин".

Децата ще споделят с Рафи кои са любимите им песни, които биха изпратили в Космоса и ще изберат песен, която да изпеят заедно с него.

Рафи е третата българска знаменитост, която посещава "Музейко" в рамките на доброволческата инициатива "Музейковец за 1 ден". През декември с децата в научния център се срещна известният диригент Максим Ешкенази, за да ги вдъхнови за света на музиката, а през януари - обаятелната Ана Пападопулу, която потегли с тях към далечния Северен пояс.

Инициативата има желанието да разшири научния кръгозор на българските деца с помощта и примера на известни хора, които те обичат и на които се възхищават.