MySound.bg

Bleak Revelation и Histortian ще свирят с Batushka

13.09.18 / 23:59

Bleak Revelation и Histortian ще свирят с Batushka

Родните банди Bleak Revelation и Histortian ще ударят заедно с Batushka в столичния клуб Mixtape 5, известиха организаторите на проявата BGTSC.
 
Както MySound.bg вече оповести, концертът предстои от 19.00 ч. на 13 септември. С представянето си на Metal Battle тази година и двете групи показаха, че споделянето на сцена с група със състав като Batushka е напълно заслужено. Гостите пристигат в рамките на европейското турне End Of Litourgiya European Pilgrimage
 
Bleak Revelation е сформирана в началото на 2011-та година. Стилът им е мелодичен дет/дуум метъл, вдъхновен от групи като Paradise Lost, Amorphis, Novembers Doom, October Tide, Opeth, In Mourning и други. В края на 2013-та групата (на снимката) записва и издава първото си едноимено демо. Година по-късно на бял свят се появява сингълът "Defied By Clouds", продуциран от белгийския музикант Deha (Imber Luminis, Deos, Clouds и други).
 
Партньорството на двете страни продължава и в дебютния албум на групата "Afflictive Seclusion" (2015), който получи отлични отзиви в български и чужди рок и метъл медии. Следват множество концерти, в това число с влиятелни имена от европейския екстремен ъндърграунд като Negura Bunget, Ophis, Eye Of Solitude, Evadne и други. Сред най-близките планове на Bleak Revelation е издадване на наследника на "Afflictive Seclusion" до края на тази година.
 
Histortian в началото е солов проект на Николай Велев (Inspell). Създаден заради конкурс, през 2013 година са записани три песни, с които новото име участва в  него.
 
Следва затишие, през което се раждат и част от песните за предстоящия албум. През 2017 година е сформирана пълнокръвна формация, включваща членове на Inspell, Axecutor, hereAndNow и From Тhe Waters Оf Lake. Следват първи концертни изяви, участие във WOA Metal Battle Bulgaria, съпорт за концерта на Goatwhore в България... В момента тече усилена работа на музикантите по завършването на дебютния им албум.

Билети - онлайн и в мрежата на "Ивентим", а някои от местата, на които могат да открити, са бензиностанции OMV, Technopolis, "Български пощи", Orange, Usit Colours, магазини "Яко" и "На тъмно", Office 1 Superstore, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна и Пловдив – билетна каса пред общината.
 
Пропуските са на цена от 30 лева. В случай на останали места, в деня на шоуто и на място входът ще струва 35 лв.
 
Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба.
 
Batushka - популярно неофициално видео:
 
https://www.youtube.com/watch?v=tMSTnY_3_qA