MySound.bg

8 отбора ще участват в националния брейк денс турнир в Бургас

14.03.19 / 00:00

8 отбора ще участват в националния брейк денс турнир в Бургас

Осем отбора ще вземат участие във второто издание на националния брейк денс турнир в Бургас, който ще се проведе в Културния дом на Нефтохимика от 19.00 часа на 30 март.
 
Това са отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от София, Перник, Монтана, Разград и Бургас. Изпълненията ще бъдат оценявани от световноизвестни съдии.

Bboy Nasso, или Bayazid Mouloud Nacim, от Франция е танцьор и хореограф от 17 години. Роден е в Сен Етиен, носител на множество награди и титли, сред които шампион на Франция за 2013 г. и финалист в Red Bull BC One през 2016 г.

Bgirl Dora, или Dora Eszter Aitner, от Унгария започва да танцува през 1997 г. брейкинг, има множество участия в семинари и покани като съдия, главно в Европа.

Българският представител в триото жури е Bboy EF One, или Петър Костовски. Започва да танцува от 1988 г. В периода 1990-1999 г. се занимава с Breaking, ElectricBoogaloo/Popping, участва в национални турнири и печели голяма част от тях като солов изпълнител и заедно със групата си ElectricForce Crew, a впоследствие (1999 до 2007) с второто поколение ElectricForce Crew и на международната сцена. Основоположник на клуб ElectricForce.

Турнирът се организира от Младежкия културен център, община Бургас, брейк клуб Black Style и инициативата "Бургас харесва младите". Battle Time е състезание, насочено към развитието на брейк денс в България и стимулиране на деца и групи до 16-годишна възраст.

Билети за брейк турнира ще се продават на касите в НХК от 25 март.